Gheorghe Mărmureanu a făcut o scurtă analiză a zonei Vrancea și a explicat când ar putea să aibă loc un nou cutremur major.

Astăzi se împlinesc 47 de ani de la unul dintre cele mai puternice seisme din România, și în care și-au pierdut viața peste 1.500 de persoane.

Gheorghe Mărmureanu spune că următorul cutremur din România va veni mai repede decât ne așteptăm, dar nu se va produce în perioada imediat următoare.

Sunt lucruri curioase cu Vrancea. Exista niste cutremure puternice, a fost in 1800 cel mai puternic, foarte adanc, de la Moscova până la Cairo. Energia a fost consumată, aceste cutremure au loc la adancimi diferite, coordonate pe plan orizonat, chiar eu am publicat o lucrare, un fel de istorie a cutremurelor din 1701 până acum. Părerea mea este că nu poate fi vorba de un cutremur catastrofal până în 2040„, a spus Gheorghe Mărmureanu la o televiziune de știri.

Gheorghe Mărmureanu a indicat și zonele din București considerate a fi mai vulnerabile în cazul unui cutremur major. Cartierul Pantelimon și zona dintre Piața Romană și Unirii au fost identificate drept zone expuse, în timp ce cartierele Militari, Drumul Taberei și Dristor sunt considerate mai sigure, datorită construcțiilor mai solide și a numărului mai mic de blocuri înalte. 

Articolul precedentȘoferilor li se pregătește ceva. Camerele de rovinietă vor verifica și RCA
Articolul următorNoi sancțiuni împotriva Rusiei după moartea lui Navalnîi