Intrarea parțială în spațiul Schengen, pe cale aeriană și navală, nu va ajuta cu nimic la fluidizarea traficului rutier peste Dunăre, între Bulgaria și România. Comisia Europeană a comunicat faptul că punctele de frontieră peste Dunăre sunt considerate graniţe terestre și, prin urmare, nu sunt incluse în acordul privind libera circulaţie a cetăţenilor.

Fluviul Dunărea ca frontieră între Bulgaria şi România nu face parte din Acordul Schengen, iar cozile de tiruri, lungi de câţiva kilometri, dintre cele două părţi ale Podului Ruse – Giurgiu, vor continua, informează Rador Radio România.

De asemenea, se va acumula nemulţumirea celor care aşteaptă să traverseze graniţa. Bulgaria şi România au intrat în Schengen cu frontierele aeriene şi maritime, însă nu şi cu cele fluviale.

Nici românii nu sunt mulţumiţi de integrarea parţială în spaţiul european de liberă circulaţie. În ultimele 24 de ore, peste 3.400 de camioane şi 2.400 de autoturisme şi autocare au traversat Podul Ruse-Giurgiu, în ambele sensuri, majoritatea aşteptând ore întregi.

Sursa: Newsinn

Articolul precedentScad ratele creditelor. Cu cât plătim mai puțin după data de 1 aprilie – SIMULARE DE CALCUL
Articolul următorIon Țiriac, întrerupt și corectat de un copil de 13 ani. „Asta e generația de azi, generația internet”