Sărbătoarea Catedralei Episcopale „Învierea Domnului” şi ,,Sfântul Mare Mc. Gheorghe, purtătorul de biruinţă”, ocrotitorul municipiului Drobeta-Turnu Severin, reprezintă pentru clerul şi credincioşii din Episcopia Severinului şi Strehaiei un prilej de aleasă bucurie duhovnicească.

Așadar, și anul acest, programul liturgic a debutat din seara zilei de miercuri, 22 aprilie 2020, atunci când a fost săvârșită slujba Vecerniei Mari împreună cu Litia, iar în dimineața zilei de joi, 23 aprilie 2020, a fost săvârșită Utrenia, fiind urmată de Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie, oficiată de Preasfințitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei, fiind înconjurat de slujitori ai Catedralei Episcopale.

Răspunsurile din timpul Sfintei Liturghii au fost asigurate de membrii ai corului Kinonia.

”Anul acesta slujba închinată Sfântului Mare Mucenic Gheorghe, Purtătorul de biruință a fost oficiată de către slujitorii bisericești fără participarea activă a credincioșilor în sfintele biserici, din cauza pandemiei actuale, însă credincioșii au înălțat rugăciuni la casele lor, având posibilitatea de a urmări Sfintele Slujbe pe postul de televiziune Trinitas al Patriarhiei Române precum și la posturile de radio”, se arată într-un comunicat de presă al Episcopiei Severinului și Strehaiei.

La Catedrala Episcopală din Drobeta-Turnu Severin, slujba a fost transmisă în direct la postul de Radio Lumina, care în această zi a împlinit 15 ani de emisie neîntreruptă.

Articolul precedent23 de misiuni pentru ISU Mehedinți în ultimele 24 de ore
Articolul următorPrins la braconaj, la Gârla Mare