Instituția Prefectului – județul Mehedinți va începe săptămâna viitoare distribuirea celei de-a doua tranșe a pachetelor de igienă destinate persoanelor defavorizate în județul Mehedinți.

Aceste pachete cu produse de igienă au fost achiziționate de Guvernul României, printr-un proiect finanțat în cadrul Programului Operațional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate (POAD).

În județul Mehedinți, pachetele vor fi distribuite pentru 20.289 de beneficiari. Prima tranșă a fost livrată în luna ianuarie 2020 pentru persoanele din grupurile vulnerabile.

Fiecare pachet conține 5 periuțe de dinți ambalate individual, 4 tuburi de pastă de dinți de 75 ml, 1 tub de săpun lichid de 500 ml, 1 tub de șampon pentru copii de 800 ml, 1 tub de șampon pentru adulți de 500 ml, detergent granule pentru rufe colorate – 900 g, detergent granule pentru rufe albe – 1800 g.

Categoriile de persoane care vor beneficia de asistență materială de bază acordate în cadrul proiectului finanțat din POAD sunt:
persoanele cărora le este stabilit, prin dispoziție scrisă a primarului, dreptul la un venit minim garantat acordat în baza Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările şi completările ulterioare;
familiile beneficiare de alocație pentru susținerea familiei acordată în baza Legii nr. 277/2010 privind alocația pentru susținerea familiei, republicată, cu modificările şi completările ulterioare;
persoane aflate temporar în situații critice de viață, respectiv victime ale calamităților, persoane dependente și în alte situații asemănătoare stabilite prin anchetele sociale şi care se află în situații deosebite de vulnerabilitate, în anumite condiții.

 

Articolul precedentPeste 5.500 de parfumuri contrafăcute, confiscate
Articolul următorCe ascunde sub preș Victor Ponta când cere majorarea pensiilor cu 40%