Statele Unite vor fi în măsură să continue şi „câteva luni” asistenţa pentru Ucraina în cazul în care Congresul american nu votează din nou finanţarea, a declarat marţi un purtător de cuvânt al Casei Albe. 

UPDATE 7:00 Rusia nu are în plan o mobilizare suplimentară pentru operaţiunea militară din Ucraina, în condiţiile în care peste 335.000 de persoane s-au înrolat în acest an pentru a lupta în forţele armate sau unităţi de voluntari, a afirmat marţi ministrul apărării, Serghei Şoigu, transmite Reuters, conform AGERPRES.

Rusia îşi întăreşte forţele armate şi creşte producţia de armament în aşteptarea unui război lung în Ucraina, unde liniile frontului rămân aproape neschimbate de un an.

 

UPDATE – Ministerul rus de Externe l-a convocat marți pe ambasadorul moldovean la Moscova pentru a protesta față de „persecuția” presei ruse în această țară, în urma expulzării în septembrie a directorului local al agenției de presă Sputnik, potrivit AFP.

Parlamentarii Uniunii Europene au aprobat un buget pe patru ani care va oferi până la 50 de miliarde de euro pentru Ucraina, pentru a face față crizei provocate de războiul din Rusia, a anunțat marți Parlamentul European într-un comunicat.

 Joe Biden a discutat cu principalii aliați ai SUA despre sprijinul pentru Ucraina. A participat și Iohannis

​Președintele american a discutat telefonic, marți, cu mai mulți aliați importanți ai SUA, în condițiile în care viitorul finanțării americane pentru Ucraina rămâne incert, relatează CNN. „Președintele Biden a convocat o discuție în această dimineață cu aliații și partenerii, pentru a coordona sprijinul nostru continuu pentru Ucraina”, a precizat Casa Albă într-un comunicat.

Articolul precedentRezultatele serii de marți din Liga Campionilor la fotbal
Articolul următorDocument | Decizia de la București legată de importurile cerealelor din Ucraina și R. Moldova – Anunțul ministrului Florin Barbu pentru fermieri