Pompierii mehedinţeni au intervenit, în ultimele 24 de ore, pentru stingerea a cinci incendii, trei dintre acestea izbucnite la locuinţe şi două la vegetaţie uscată, unul propagându-se şi la litiera unei păduri de stejar.

Două echipaje de pompieri din cadrul Staţiei Vânju Mare au intervenit luni după-amiază cu două autospeciale pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o casă de locuit în localitatea Pătulele. Timp de peste două ore, pompierii au acţionat pentru lichidarea incendiului care a cuprins o casă nelocuită din paiantă, pe o suprafaţă de circa 50 mp, şarpanta din lemn cu învelitoare din ţiglă şi 2 ml dintr-un gard din scândură. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost determinată de folosirea intenţionată a sursei de aprindere pentru a genera incendiul. La intervenţie a participat şi un voluntar al Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Pătulele.

Spre seară, pompierii din cadrul Staţiei Strehaia au intervenit pentru stingerea a două incendii izbucnite la vegetaţie uscată în oraşul Strehaia şi localitatea Butoieşti. Cel din Strehaia s-a propagat şi la litiera unei păduri de stejar, cuprinzând circa 0,4 ha, însă a fost stins rapid de pompierii militari. La intervenţie au participat şi patru voluntari ai Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Strehaia.

Luni seara, două echipaje de pompieri din cadrul  Detaşamentului Drobeta Turnu Severin au intervenit cu două autospeciale pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o casă de locuit în localitatea Izvoru Bîrzii. Pompierii militari, alături de trei voluntari ai Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă, au lichidat rapid incendiul, care a cuprins obiecte de mobilier şi materiale textile dintr-o cameră, împiedicând extinderea acestuia la întreaga locuinţă. Cauza probabilă a izbucnirii incendiului a constituit-o jarul căzut din sistemul de încălzire.

După miezul nopţii, cele două echipaje au mai intervenit pentru stingerea altui incendiu izbucnit la o anexă gospodărească în municipiul Drobeta Turnu Severin, pe strada Walter Mărăcineanu. Pompierii au reuşit stingerea acestuia în limitele găsite, flăcările cuprinzând  doar anexa din lemn, care adăpostea centrala termică şi o canapea aflată în interior. Cauza probabilă a izbucnirii incendiului a fost determinată de coşul de fum neprotejat termic faţă de materialele combustibile.

 

Articolul precedentITM Mehedinți anunță controale la companiile care se ocupă cu instalațiile de îmbuteliere a GPL
Articolul următorA luat foc acoperișul unui bloc din Vânju Mare