După o vreme deosebit de caldă în acest weekend în sudul și estul țării, unde temperaturile vor ajunge la amiază și la 25 de grade Celsius, țara va fi străbătută treptat de o masă de aer rece, polar, dinspre nordul Europei.

Temperaturile vor scădea brusc la începutul săptămânii viitoare, iar aerul tropical din nordul Africii va fi înlocuit treptat de o masă de aer rece, polar, dinspre nordul Europei.

Meteorologii spun că vor fi alternanțe termice în perioada următoare.

Astăzi vor fi și ploi slabe în est, după-amiaza și seara vor fi averse, descărcări electrice în Moldova, Dobrogea, Muntenia.

În restul zonelor vor fi temperaturi cuprinse între 14 si 21 de grade Celsius.

Începând de mâine aerul cald tropical din nordul Africii va fi înlocuit treptat de o masă de aer rece, polar, dinspre nordul și centrul Europei, iar vremea se răcește în jumătatea de vest.

Meteorologii anunță și precipitații luni, în toată țara, iar marți la munte, lapoviță și ninsoare.

Marți și miercuri, în toata țara, se vor înregistra valori sub normele climatologice, cu maxime între 3  – 11 grade Celsius în sud, iar noaptea vor fi valori negative și, local, burniță.

Vântul se va intensifica treptat, cu rafale de peste 55 – 60 km pe oră în est și sud est. La munte, vântul va sufla cu peste 90 km pe oră.

 

Articolul precedentAnca Alexandrescu, anchetă Realitatea PLUS în Delta Dunării – Dezvăluiri despre afacerile dubioase din județul Tulcea
Articolul următorImagini cu primul superiaht invizibil. Acesta va avea și o grădină hidroponică