Alexandra Păcuraru va participa la pelerinajul de la Mânăstirea Pantocrator, unde va fi expusă icoana Maicii Domnului. Realizatoarea emisiunii „Legile Puterii” spune că, acum, mai mult ca niciodată, este nevoie de un semnal de unitate, de rugăciune, de muncă neobosită pentru a aduce stabilitate și pace între noi, în societate.

„Acum, mai mult ca niciodată, este nevoie de un semnal de unitate, de rugăciune, de muncă neobosită pentru a aduce stabilitate și pace între noi, in societate  Mâine este o zi specială pentru noi creștinii, dar și pentru toți cei care caută un răspuns, o alinare, liniște în violenta furtuna de griji și nevoi. Icoana făcătoare de minuni a Fecioarei Maria- pictată de Sfântul Apostol și Evanghelist Luca va fi adusă în Mănăstirea Pantocrator- județul Teleorman. Aceasta va sta aici pana pe 10 mai. Tot în acest sfânt lăcaș de cult vor fi aduse și moaștele Sfântului Ierarh Luca din Crimeea. Ele vor fi aduse din Grecia de o delegație a Sfintei Mitropolii de Veria, condusă de ÎPS Pantelimon. Este un moment unic in România, moment unic pentru noi toți cei care vom fi acolo și ne vom închina Sfintei Icoane. Chipul Maicii Domnului din icoană se apropie cel mai mult de cel real, fiind unul din cele trei portrete pictate de Sfântul Apostol și Evanghelist Luca la cererea Sfintei Fecioare. Nu voi merge singura, voi merge și cu colegii mei ca și dumneavoastră, cei care nu va puteți deplasa sa va puteți bucurați și trai emoțiile evenimentului”, a declarat Alexandra Păcuraru.

„Duminica a treia după Paște este una specială pentru că este dedicată sfintei Maria Magdalena, cea mai apropiată ucenică a lui Iisus, cea care s-a învrednicit să devină prima martoră a învierii Mântuitorului și împreună cu ea și celelalte sfinte femei: femei, prietene, slujitoarele lui Hristos sunt comemorate de Biserica Română. De 2.000 de ani sărbătorim aceste femei, care spre deosebire de apostolii bărbati, au avut curajul de a înfrânge mentalitatea vremii, de a învinge frica față de iudei, față de soldații romani, și a merge la mormântul lui Iisus. Drept pentru care, dragostea lor a fost răsplătită și au devenit primele martore ale învierii Mântuitorului.

Anul acesta avem bucuria nețărmurită de a aduce în mijlocul credincioșilor prima icoadă a Maicii Domnului, pictată de cel de-al treilea evanghelist, Apostolul Luca. Izvoarele culturale spun că Maica Domnului exact așa arată, cum este ea pictată pe această icoană”, a declarat părintele Sebastian Serdaru, starețul Mânăstirii Pantocrator, în emisiunea „Legile Puterii”.

Articolul precedentCulisele Statului Paralel | Acuzații grave la adresa României în raportul SUA. Bobby Păunescu avertizează
Articolul următorLucrări. Trafic restricționat. În ce zone ale țării se întâmplă