Primărița Clotilde Armand este acuzată că exercită presiuni asupra angajaților Primăriei Sectorului 1 pentru semnarea unor contracte ilegale. Înregistrările compromițătoare, care dezvăluie presiunile și abuzurile de putere ale primăriței, au fost făcute publice miercuri seara, la Realitatea PLUS, în emisiunea Culisele Statului Paralel.

Clotilde Armand: Care este situația acum?
Angajată: Situația este așa, noi ne-am făcut toată treaba, este a doua săptămână de când așteptăm de la ei.

Clotilde Armand: Dumneavoastră sunteți pe achiziții?
Angajată: Nu ne-au dat nicio ofertă. Sunt obligat să consult trei operatori economici. Dacă primesc o ofertă care îmi satisface specificațiile o iau.
Clotilde Armand: Nu avem trei oferte?
Angajată: Nu avem. Nu și le-am zis lor. Au zis că da, săptămâna trecută au zis că luni ne trimit.
Clotilde Armand: Cine? Cei de la…
Angajată: Ăștia cu care am vorbit noi.
Clotilde Armand: Cine sunt? Green Point.
Clotilde Armand: Aveți un număr de telefon? Da. Putem să îi sunăm? Sigur că da.

Clotilde Armand: Bună ziua, domnule director! Să știți că nu sunt singură, sunteți pe speaker. Sunt cu doamna … și echipa ei. Ne-am întâlnit acum mult timp și între timp, să știți că nu reușim chiar dacă avem cea mai bună voință din lume. Cum sună lucrurile de pe partea voastră? Ca să clarificăm totul. Aici, a fost foarte greu sa obținem specificații.

Ne trebuie trei oferte, așa cum spune legea, și noi ne bazăm pe dumneavoastră sa ne ajutați să existe trei oferte.
Director: Ok, ok, bun.

Clotilde Armand: Domnule Georgescu, și cu cei de la Coca Cola sunt motivați să facem? Trebuie mai întâi să facem achiziția și apoi cu ei, dar ce am discutat.

Director: Sigur că da! Discuțiile sunt pentru anul următor să va ia în calcul și pe dumneavoastră cu Sectorul 1.
Clotilde Armand: Da, pentru noi este foarte important acum să semnăm achiziția și de aceea avem nevoie de sprijinul vostru. Noi ne-am bazat că ne dați acest sprijin, vă rog foarte mult!
Director: Găsim o soluție, da.
Clotilde Armand: Puteți să mă sunați astăzi, mâine cel târziu și să îmi spuneți cum vedeți problema dumneavoastră? Noi așteptăm să avem aceste oferte. Aici e toată echipa, am trei persoane în fața mea care se ocupă de asta. Este obiectivul lor principal și colegii dumneavoastră au spus că ne vor ajuta cu acele oferte și după două săptămâni au zis că, de fapt, nu pot să ne ajute și suntem un pic nedumeriți. Vrem neapărat sprijinul dumneavoastră.

Director: Haideți că vedem. În principiu, o rezolvăm. Vă pot suna astăzi după amiază sau mâine dimineață.
Clotilde Armand: Așa facem! Aștept apelul dumneavoastră! Bine, mulțumim mult, la revedere.

Angajată: Știți de ce mi-e frică? Eu mă trezesc la serviciu că am un singur om la Achiziții și care îmi spune că nu poate să facă.

Numai Andrei semnează, este singurul om care semnează de la Achiziții, doamna nu vrea să semneze.

Clotilde Armand: Sunteți plătite pentru a vă face munca, adică cum?! Munca înseamnă și să vă asumați. Faceți greșeli acolo sau care e problema?
Angajată: Nu.
Clotilde Armand: Atunci?!

Angajată: Explicația este că doamna este convinsă că noi facem lucruri ilegale.

Clotilde Armand: Ce lucruri ilegale? Spuneți că eu m-am săturat de vorbe la colțuri. Haideți să stabilim odată cum le facem!

Clotilde Armand: Ăsta, cadrul care este pe milioane trebuie făcut, asta semnați! 

 
 

 

Articolul precedentVremea 4 aprilie. Temperaturile pot ajunge până la 24 de grade
Articolul următorCancelarul german Olaf Scholz vine sâmbătă în România. Masă rotundă cu reprezentanţi ai mediului de afaceri