Crește numărul infectărilor cu virusul West Nile în România. În aproximativ 4 luni, 75 de cazuri au fost confirmate, iar alte 7 sunt probabile, anunță Institutul Naţional de Sănătate Publică.

Din totalul pacienților, 10 au decedat, dintre care 3 doar în județul Ilfov, scrie News.ro. „De la începutul perioadei de supraveghere a infecţiei cu virusul West Nile (06.06.2023) până la data de 12.10.2023 s-au înregistrat 82 de cazuri dintre care 75 cazuri confirmate si 7 cazuri probabile de infecţie cu virusul West Nile. Din aceste cazuri 10 au decedat”, a transmis, joi, INSP. În 48 de cazuri a fost vorba de pacienți bărbaţi, 45 dintre ei fiind din mediul rural. Cele mai multe cazuri, respectiv 11, au fost în Bucureşti, 9 în Satu Mare, câte 8 în Galaţi şi Dolj, câte 7 în Brăila şi Ilfov şi 6 la Iaşi. „Un caz de infecţie cu virus West Nile a avut dublă expunere, atât în municipiul Bucureşti, cât şi în judeţul Tulcea (debut în S 31) şi a fost atribuit jud. Tulcea”, au mai transmis specialiştii.

Din nefericire, 10 dintre pacienții diagnosticați cu West Nile au decedat: Bihor (1), Braila (1), Ilfov (3), jud. Dolj (2), Prahova (1), Satu Mare (1), Sibiu (1).

Specialiştii INSP recomandă populaţiei:   să evite expunerea la ţânţari, purtând îmbrăcăminte cu mâneci lungi şi pantaloni lungi, să utilizeze substanţe chimice repelente pentru ţânţari, să împiedice pătrunderea ţânţarilor în casă prin plase de protecţie la ferestre, să asigure desecarea bălţilor de apă din jurul gospodăriei, să îndepărteze recipientele de apă stătută şi gunoiul menajer din gospodărie.

Sursa: digi24.ro

Articolul precedentMesaj emoționant al unei jurnaliste din Israel: Ne vom ridica și vom fi mai puternici și mai uniți
Articolul următorAXA RĂULUI vrea să răstoarne ordinea mondială. Cum reacționăm? Alexandra Păcuraru revine la Realitatea PLUS: România Suverană, din 16 octombrie, ora 20:50