Românii nu mai pot intra în Serbia de vineri seară. Măsura luată de Guvernul Serbiei vine după ce joi, 12 martie, acesta  a dispus în mod unilaterial suspendarea activității în șapte puncte de trecere a frontierei din Timiş, Caraş-Severin şi Mehedinţi.

Guvernul Serbiei a adoptat  în seara de 13 martie 2020 măsura interdicției intrării în Serbia și tranzitării  teritoriului acesteia pentru cetățenilor străini care provin din România. Măsura dispusă are aplicabilitate imediată, potrivit site-ului Ambasadei României în Republica Serbia. 

Măsura se adaugă interdicției intrării pentru cetățenii străini care provin din Italia, din Elveția (Cantonul Ticino), China (Hubei), Coreea de Sud (regiunile Deg și Gjongsang) și Iran.

Tranzitul pentru transportul rutier de marfă este permis pentru o perioadă de maximum 12 ore de la momentul intrării pe teritoriul Republicii Serbiei.

Vestea i-a luat prin surprindere pe severineni, care obișnuiesc la sfârșit de săptămână să-și facă piața la vecinii sârbi și să servească masa în restaurantele din localitatea Kladovo. De altfel, și sârbii vin la Drobeta Turnu Severin să-și facă cumpărăturile în hipermarketurile din municipiu. Iată însă că pentru o perioadă sunt nevoiți să renunțe la acest obicei. 

oi, 12 martie, a fost suspendată activitatea în PTF Kladovo – Drobeta Turnu Severin (naval) şi PTF Kusjak – Porţile de Fier II (rutier), dar autoritățile din Serbia au precizat că rămâne deschis Punctul de Trecere a Frontierei de la Porțile de Fier I. 

 

Articolul precedentRaed Arafat, la Realitatea PLUS: Putem intra în scenariul 3 în scurt timp. Clar ne așteptăm la creșterea bilanțului COVID-19
Articolul următorRomânia, ÎN STARE DE URGENȚĂ, de luni!