IPJ MEHEDINȚI ARE UN DEFICIT DE PESTE 100 DE POLIȚIȘTI

Inspectoratul de Poliție Județean Mehedinți are un deficit serios de cadre, potrivit spuselor inspectorului șef al IPJ Mehedinți, comisarul șef Remus Lucian Luca. Lipsa de cadre se resimte, cel mai mult, în mediul rural. 

Inspectoratul de Poliție Județean Mehedinți se confruntă, în acest moment, cu un deficit serios de forță de muncă, mai exact de polițiști. Spre diferență de mediul urban, în mediul rural există diferite probleme și destul de multe lipsuri, plecând de la condițiile de muncă de acolo, de dotări, și până la deficitul de personal.

„Avem un deficit foarte mare în zona rurală. Serviciul este destul de atractiv în zona respectivă, dar haideți să vorbim despre condițiile de acolo! Nu sunt tocmai condiții decente. În perioada de aproape 11 luni de când sunt la comanda Inspectoratului, am încercat să modernizez un pic, să aduc la standarde cât de cât de decență pentru colegii mei din zonă, condițiile de trai acolo”, a spus comisarul-șef REMUS LUCIAN LUCA (foto), inspector-șef IPJ Mehedinți.

În general, polițiștii tineri care vin la IPJ Mehedinți fac un stagiu în zona rurală, unde se perfecționează. Cu toate acestea, inspectorul-șef Remus Luca spune că deficitul de cadre este de 130 și asta cu precădere în mediul rural.

„Este greu, cu siguranță, să asiguri, așa cum ar trebui, minimul necesar și pentru oameni, și pentru comunitate pentră că, gândiți-vă, am un deficit, la nivelul de astăzi, de 130 de polițiști, cel mai mare deficit fiind în zona rurală”, mai spune comisarul-șef REMUS LUCIAN LUCA

Șeful polițiștilor din Mehedinți a vorbit și despre viziunea sa asupra unei reorganizări a activității polițiștilor din mediul rural. În acest sens, el spune că ar fi necesar de un efectiv de minim 5 polițiști la secțiile de poliție din mediul rural.

Articolul precedentDSP Mehedinți: Numărul virozelor este în creștere
Articolul următorAu fost stabilite cuantumurile alocate în sectoarele vegetal și zootehnic