IPJ Mehedinți: Sfaturi pentru conducătorii auto

Inspectoratul de Poliție Județean Mehedinți informează că la această oră nu sunt semnalate drumuri cu circulația întreruptă ca efect al manifestărilor meteo nefavorabile sau ca urmare a vreunui eveniment rutier.

Pentru un drum în siguranță poliţiştii mehedințeni fac câteva recomandări utile:

 neadaptarea vitezei la condiţiile de drum reprezintă una dintre principalele cauze generatoare de evenimente rutiere.

 distanţa de frânare a unui autovehicul se tripleză în condiţiile unui carosabil alunecos.

 folosiţi corespunzător sistemul de iluminare-semnalizare, cât şi cel de climatizare si dezaburire, pentru a vedea si a putea fi văzuţi in trafic. Reamintim că legislaţia rutieră prevede obligativitatea folosirii luminilor de întâlnire, în afara localităţilor şi în timpul zilei;

 păstraţi în mers o distanţă suficientă pentru a putea opri în siguranţă atunci când condiţiile de deplasare sunt nefavorabile;

 echipaţi autovehiculul cu pneuri corespunzătoare;

 înainte de a pleca la drum, informaţi-vă despre condiţiile meteo şi starea drumurilor !

Pe drumurile publice, pe principalele artere din zonele turistice și pe traseele de acces către aceste zone, poliţişti de la rutieră vor acţiona în permanență pentru menţinerea fluenţei şi prevenirea producerii unor evenimente grave, în general a celor generate de excesul de viteză.

Articolul precedentRevelion în stradă la Turnu Severin
Articolul următorMinistrul Economiei: ”La Severin am intermediat și propus o soluție pentru rezolvarea problemei încălzirii”