Echipa reprezentativă de pompieri a ISU Mehedinţi s-a calificat pentru a participa la etapa naţională a Competiţiei Naţionale de Descarcerare şi Acordare a Primului-Ajutor Calificat.

După ore întregi în care s-au străduit şi au arătat că sunt foarte bine pregătiţi în ceea ce priveşte descarcerarea şi acordarea primului-ajutor, salvatorii şi-au primit şi recompensele. Locul I la proba de descarcerare a fost ocupat de către echipa ISU Dolj, urmată de ISU Mehedinţi şi ISU Vâlcea, în timp ce la proba de prim-ajutor, locul I a fost ocupat de către ISU Vâlcea, locul al  II-lea de către ISU Dolj şi locul III de către ISU Mehedinţi.

Ca urmare a rezultatelor obţinute, echipa reprezentativă a ISU Mehedinţi va merge în etapa finală a acestui concurs, ce se va desfășura în municipiul Craiova.

Etapa zonală a Competiţiei Naţionale de Descarcerare şi Acordare a  Primului-Ajutor Calificat s-a desfăşurat în Râmnicu Vâlcea, în perioada 13-14 iunie 2019, şi a reunit cele mai bune echipaje de pompieri paramedici din cadrul inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă din judeţele Vâlcea, Olt, Gorj, Mehedinţi, Dolj şi Argeş.

Pe parcursul celor două zile de concurs, echipelor participante le-au fost testate deprinderile practice în abordarea diferitelor scenarii de accidente rutiere, acest concurs dovedindu-se a fi o platformă de învăţare şi testare a deprinderilor, printr-o evaluare strictă, unde participanţii au fost încurajaţi să-şi autoevalueze şi să-şi perfecţioneze propriile practici şi tehnici.

“În cadrul competiţiei, fiecare echipă a avut de rezolvat două scenarii complexe, care să pună în evidenţă competenţele profesionale dobândite: unul de descarcerare a unei persoane dintr-un vehicul, ca urmare a unui accident rutier, iar cel de-al doilea a constat în acordarea primului-ajutor calificat”, precizează Ramona Nistor, purtătorul de cuvânt al ISU Mehedinți.

Acest concurs are o importanţă deosebită în procesul de perfecţionare a pregătirii profesionale a personalului serviciilor de urgenţă profesioniste, beneficiile competiţiei fiind cel mai bine resimţite pe timpul misiunilor desfăşurate în sprijinul semenilor noştri.

Articolul precedentPompierii au fost la datorie în minivacanța de Rusalii
Articolul următorŞantierul Naval Orşova va primi banii pe navele construite pentru olandezi în 2010