Jandarmii mehedințeni în mijlocul cetățenilor pentru sărbători de iarnă în siguranță

În această perioadă, jandarmii vor  participa la asigurarea și menținerea climatului de ordine publică la 31 de evenimente publice organizate pe raza județului Mehedinți, anunță Inspectoratul Județean de Jandarmi Mehedinți.  

Pe tot parcursul sărbătorilor vor fi constituite echipe specializate de intervenție pentru soluționarea sesizărilor cetățenilor și a situațiilor apărute în zona de responsabilitate, pentru a interveni în mod operativ la evenimentele sesizate prin intermediul 112.

Totodată, Jandarmeria Română desfășoară în această perioadă acţiuni pentru prevenirea şi combaterea fenomenului contravenţional şi infracţional specific sărbătorilor iernii, prin monitorizarea respectării legislaţiei referitoare la regimul materialelor pirotehnice.

Pentru a evita producerea de evenimente nedorite, Jandarmeria Mehedinți face următoarele recomandări:

  • dacă participaţi la evenimente publice, manifestaţi răbdare, respectaţi indicațiile jandarmilor şi evitaţi implicarea în conflicte de orice natură;
  • în cazul în care sunteţi martorii săvârşirii unor fapte de natură antisocială sau vă este tulburată liniştea, sunteţi rugați să solicitaţi sprijin prin sistemul unic de urgenţă 112;
  • dacă participați împreună cu minori la spectacolele organizate în aer liber, vă recomandăm să manifestați  o atenţie deosebită asupra acestora pentru a nu se pierde în mulţime, iar într-o astfel de situaţie să vă adresați  forţelor de ordine aflate în dispozitiv.
Articolul precedentJandarmii mehedințeni, cu daruri la familiile nevoiașe
Articolul următorEpiscopul Severinului și Strehaiei în Pastorala de Crăciun: „Păcatele slăbesc credința în Dumnezeu și înlătură nădejdea mântuirii și speranța de a fi cu Dumnezeu”