Începând de vineri, 19 iunie, principalele râuri din județul Mehedinți, dar și afluenții acestora, se află sub incidența avertizărilor hidrologice Cod Galben și Cod Portocaliu, valabile până luni, la ora 24.00, respectiv ora 16.00.

În intervalul menționat, sunt prognozate posibile depășiri ale cotelor de atenție, dar și viituri rapide cu efecte de inundații. Astfel, râul Motru și afluenții mici ai Dunării se află sub avertizare Cod Portocaliu, iar râurile Drincea și Desnățui, precum și afluenții mici ai Dunării, sub atenționare hidrologică Cod Galben.

Totodată, începând de sâmbătă, 20 iunie, ora 10.00, va intra în vigoare o atenționare meteorologică Cod Galben, ce vizează instabilitate atmosferică accentuată, valabilă pentru întreaga țară, până luni dimineața, la ora 10.00.

”Pentru prevenirea unor situații de urgență, recomandăm populaţiei să ia măsuri pentru curățarea șanțurilor și rigolelor de scurgere în scopul facilitării evacuării normale a apelor pluviale”, spune Raluca Tîrcî, purtătorul de cuvânt al ISU Drobeta.

De asemenea, în cazul creșterii debitelor pe anumite cursuri de apă, pompierii fac apel la cetățeni să nu încerce traversarea râurilor prin apă și să nu se apropie de malurile acestora.

Pompierii mehedințeni sunt la datorie, fiind pregătiți să intervină, la nevoie, în sprijinul populației afectate, pentru limitarea și înlăturarea posibilelor efecte.

 

Articolul precedent100% TU DECIZI! Tudorel Toader, procuror comunist, apoi ministrul lui Dragnea care a „executat-o” pe Kovesi la comandă
Articolul următorRazie de amploare în Mehedinți