Nou scandal cu poliția. Jurnalistul Realitatea PLUS, Sebastian Oancea, a fost bătut azi noapte de agenții de la secția 10 de poliție, în centrul vechi al Capitalei. Polițiștii spun că jurnalistul a refuzat să se legitimeze, jurnalistul susține contrariul.

Sebastian Oancea: „Mă aflam în Centru Vechi, la o terasă, împreună cu niște prieteni. E adevărat că la masa mea, dar nu doar la a mea, erau mai mult de patru persoane. A venit poliția, a amendat patronul, ceea ce e foarte corect. Poliția ne-a luat buletinele, le-am dat din prima. Ceea ce spune poliția, că am refuzat să mă legitimez, e o minciună. (…) Am vrut să plecăm. Le-am spus polițiștilor că a trecut un sfert de oră de când le-am dat buletinele, le-am cerut înapoi. Mi-au spus să merg în spatele terasei,  pe o străduță, pentru că acolo sunt colegii lor cu datele mele.

Dânșii îmi întocmeau o amendă, pe care mi-o asumam. Dar i-am rugat să-mi dea buletinul, pentru că deja trecuse foarte mult timp. Nu pot să vă spun ce jiginiri mi-au adus. (…) Nu m-au lăsat să completez obiecțiile în amendă și de aici le-am zis că nu fac cinste uniformei de poliție. În momentul acela, unul dintre ei m-a pus la pâmânt. (…) A venit din spate, nu mi-am dat seama când mi-a pus cătușele la mâini. M-a izbit cu capul și cu genunchii de asfalt. M-a urcat în mașina de poliție, flancat de doi polițiști, care în tot timpul drumului până la Secția 10 mi-au dat pumni, m-au dat cu capul de banchetă. M-au coborât în fața secției, m-au dus exact ca pe un infractor. (…) Le-am explicat pe drum că fac un abuz, nu i-a interesat. Pe coridorul Secției 10  m-au bătut în continuare. M-au băgat într-o cameră dotată cu cameră de luat de vederi. (…) Mi-au scos din portofel. (…) Tot timpul eram cu cătușele la mâini, le-am spus că nu sunt infractor.

La un moment dat, cineva a văzut pe masă legitimația și m-au întrebat ce funcție am la Realitatea TV. (…) Le-am răspuns că nu e relevantă funcția și că sunt un contribuabil și că nu e OK să se poarte așa cu mine. Au zis că s-ar putea să fie. (…) Apoi mi-au pus actele înapoi și mi-au mai dat vreo două. (…) Când și-au dat seama că ieșim și că mă văd prietenii mei prin geam că mă agresează, m-au lăsat în pace. După care au venit după mine la hotel, după jumătate de oră și m-au amenințat. O să fac plângere penală. (…) E un abuz pe care nu-l înțeleg. (…)”

Poliția spune, într-un comunicat de presă, că această acțiune s-a petrecut după miezul nopții și că Sebastian Oancea a fost sancționat contravențional conform Legii 61/1991 pentru încălcarea unor norme de conviețuire socială, precum și pentru că a pătruns în incinta localului fără a purta mască de protecție. S-au dat și sancțiuni în valoare de 2.800 de lei.

Articolul precedentWeekend canicular în majoritatea regiunilor ţării
Articolul următorMinistrul Educației și premierul Orban, acționați în judecată de reprezentanți ai asociațiilor de elevi