Președintele României – Klaus Iohannis se află într-o vizită oficială în Coreea de Sud, iar astăzi este așteptat să facă o declarație de presă în urma scandalului din coaliție în care medicul Cătălin Cîrstoiu a fost exclus de la candidatura pentru Primăria Capitalei după mai bine de 13 ore de discuții și negocieri. Președintele urmează să susțină declarații la ora 10.00.

Preşedintele Klaus Iohannis a fost primit marţi, în a doua zi a vizitei oficiale la Seul, de preşedintele sud-coreean Yoon Suk Yeol.

Conform anunţului Administraţiei prezidenţiale, pe agenda discuţiilor s-au aflat consolidarea Parteneriatului Strategic, cooperarea politico-diplomatică şi în domeniul apărării, principalele provocări din plan regional şi global, precum şi impulsionarea ariilor sectoriale, cu accent pe intensificarea comerţului şi a investiţiilor în domeniul energiei verzi şi nucleare, al noilor tehnologii, IT&C, al mediului şi gestionării schimbărilor climatice, în cel al infrastructurii, al sănătăţii, al educaţiei sau alte noi domenii.

„Va fi evidenţiată şi legătura specială pe care schimburile interumane şi culturale, care se bucură de o creştere remarcabilă în ultimii ani, o reprezintă pentru cele două state”, a precizat Administrația Prezidenţială înaintea vizitei.

Articolul precedentEșec total la recrutarea în Armata Română, după desfășurarea primei serii de recrutare/selecție
Articolul următorAvertismentul FMI: Va fi nevoie de noi TAXE pentru a aduce bani la buget!