Lansarea misiunii Artemis către Lună a fost anulată luni, în urma unor probleme tehnice la un motor.

Directorul lansării rachetei Artemis I către Lună a decis anularea lansării programate astăzi.

„Problema care a apărut a fost o defecțiune la motor care nu a putut fi remediată, însă racheta este momentan într-o configurație stabilă”, a declarat un purtător de cuvânt al NASA.

Inițial inginerii au cerut „încă puțin timp” pentru a rezolva problema cu unul dintre motoarele rachetei, după ce a eșuat în a ajunge la temperatura necesară, a transmis NASA.

În urmă cu 50 de ani  Neil Armstrong și Buzz Aldrin au făcut primii pași pe Lună.

Programul „Artemis” și lansarea programată astăzi reprezintă o serie de misiuni care și- au propus pentru deceniile următoare o prezență umană pe Lună.

„O componentă importantă a programului, naveta Orion, a reunit ingineri, mașiniști, sudori și programatori din SUA și alte 10 țări europene, care au lucrat împreună la construcția navetei și a modulului de serviciu, ambele dedicate explorării și transportului în siguranță al echipajelor umane în spațiu.”- Ambasada SUA

Numărătoarea inversă a lansării a fost oprită la -40 de minute.

Următoarea dată disponibilă pentru lansare este vineri, 2 septembrie. 

 

 

Articolul precedentCodrin Ștefănescu și Liviu Dragnea, la cuțite! ANUNȚUL care îl îngroapă definitiv pe fostul lider PSD: „Am pus punct relației cu acest om. Este ireversibil”
Articolul următorAderarea României la spațiul Schengen. Ce avantaje au românii – nu vor mai aștepta la frontiere, nici la sol, nici pe aeroporturi