Epidemia de coronavirus nu a stopat lucrările la investițiile publice care au loc în această perioadă în Mehedinți. La Bîcleș, de exemplu, comuna este un șantier întreg, se toarnă asfalt în toate cele șapte sate, se lucrează la un nou sediu de primărie și la școala generală.

Prefectul județului Mehedinți, Cristinel Pavel, a fost într-o vizită de lucru în comuna Bîcleș și se declară mulțumit de modul susținut în care se lucrează la proiectele aflate în derulare. Sunt proiecte finanțate de Guvernul României, prin Compania Națională de Investiții (CNI) și Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL).

”Chiar dacă epidemia de coronavirus a dat complet peste cap viaţa românilor, la Bîcleș constat cu bucurie că au continuat lucrările în cadrul investiţiilor publice programate de administraţia publică locală, condusă de domnul primarul Lucian Coandă. Am văzut multe lucruri frumoase, câteva obiective importante și m-aș referi aici la un nou sediu de primărie, școala generală, căminul cultural și se lucrează la modernizarea unor drumuri comunale și drumuri sătești. Din discuțiile pe care le-am purtat cu diriginții de șantier și reprezentanții Inspectoratului de Stat în Construcții, pot să spun că lucrările respectă proiectele tehnice și condițiile de calitate”, spune  prefectul Cristinel Pavel.

În 30 de zile lucrările de modernizare la școala cu clasele I-VIII din Bîcleș vor fi finalizate, iar cei 220 de elevi care învață aici se vor bucura de o școală care respectă toate standardele europene. Lucrările în valoare de aproximativ 6 milioane de lei au fost finanțate de Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației. În vecinătatea școlii se află și un cămin cultural amenajat cu fonduri de la CNI, în valoare de 3,5 milioane de lei, care a fost finalizat la sfârșitul anului 2019.  Este o clădire cum foarte rar întâlnești în mediul rural, cu sală de spectacole, sală de proiecții film, bibliotecă, spații pentru ateliere, dotate cu tehnică de ultimă generație.

”Într-adevăr, virusul acesta nu a afectat lucrările care se desfășoară în comuna noastră. Se lucrează la un nou sediu de primărie pentru că actualul sediu este foarte mic, dărăpănat și am luat în calcul și o eventuală reorganizare administrativă. Vrem ca Bîcleșul să fie centrul de dezvoltare și să alipim alte comune la comuna noastră. De asemenea, se modernizează școala, se extinde, cu toalete, cu sală de sport, cu laboratoare noi dotate la standarde europene”, a precizat primarul comunei Bîcleș, Lucian Coandă.

Se lucrează în momentul de față și la modernizarea unor drumuri sătești, pe o lungime totală de 10 km, în toate cele șapte sate aparținătoare comunei Bîcleș.

 

 

Articolul precedentPeste 1.700 de persoane sunt în izolare la domiciliu în Mehedinți
Articolul următorPolițiștii în dialog online cu elevii de la o școală generală