În urma demersurilor făcute de prefectul județului Mehedinți, Cristinel Pavel, prin Ordinul Comandantului Acțiunii, dr. Raed Arafat, din data de 6.05.2020, se exceptează de la măsurile de izolare la domiciliu sau de carantinare lucrătorii transfrontalieri care la intrarea în România din Republica Serbia nu prezintă simptome asociate COVID-19.

Prin lucrător transfrontalier se înţelege persoana care face dovada că locuieşte şi lucrează într-o rază de 30 km de o parte sau de alta a frontierei de stat româno-sârbe, calculată de la cel mai apropiat punct de trecere a frontierei deschis traficului de persoane, şi care se reîntoarce la locuinţă cel puţin o dată pe săptămână.

În județul Mehedinți, punctul de trecere a frontierei de stat româno-sârbe prin care se permite intrarea în România în aceste condiții este cel de la Porțile de Fier I. Prin acest punct se permite, totodată, și intrarea/ieșirea lucrătorilor transfrontalieri cu mașini și utilaje agricole.

De prevederile acestui ordin vor beneficia mehedințenii care lucrează la Șantierul Naval din Kladovo (Serbia) și care fac naveta zilnic prin Vama de la Porțile de Fier I.

 

 

 

Articolul precedentȘase exemplare prețioase din ”Legiuirea lui Caradjea” sunt în fondul de patrimoniu al Bibliotecii Județene ”I.Gh.Bibicescu”
Articolul următorLa vârsta majoratului, cercetat pentru furt calificat