Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează că în urma demersurilor constante ale Celulei de Criză a MAE, sâmbătă, alţi 58 de cetăţeni români au revenit în siguranţă în România, prin intermediul unei curse aeriene operate de o companie privată.

În continuarea informaţiilor transmise în contextul deteriorării situaţiei de securitate din Statul Israel şi Fâşia Gaza, Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează că, în urma demersurilor constante ale Celulei de Criză a MAE, sâmbătă, alţi 58 de cetăţeni români au revenit în siguranţă în România, prin intermediul unei curse aeriene operate de o companie privată.

„Echipa consulară mobilă din cadrul Ambasadei României la Tel Aviv şi al Oficiului de Reprezentare al României la Ramallah rămâne pregătită să acorde asistenţă consulară cetăţenilor români care vor solicita sprijin pentru revenirea în ţară din Statul Israel”, transmit reprezentanţii

MAE recomandă insistent cetăţenilor români care încă se află pe teritoriul Statului Israel să urmeze cu stricteţe indicaţiile autorităţilor israeliene.

Totodată, MAE reaminteşte insistent cetăţenilor români care se află temporar pe teritoriul acestui stat şi doresc să revină în România să se adreseze Ambasadei României la Tel Aviv şi să îşi anunţe prezenţa în regiune, comunicând astfel datele de identificare şi propriile coordonate la adresa de e-mail [email protected] şi la numărul de telefon de permanenţă al Ambasadei României la Tel Aviv: +972 54 5643279, precum şi cel al Consulatului General de la Haifa: +972 543 998 038, pentru a putea fi contactaţi.

MAE subliniază importanţa utilizării acestor canale de către cetăţenii români pentru centralizarea corectă a informaţiilor şi eficientizarea dialogului în vederea acordării asistenţei consulare.

De asemenea, MAE reiterează recomandarea adresată cetăţenilor români care intenţionează să călătorească în Statul Israel să îşi reprogrameze călătoria şi să urmărească rubrica „Alerte de călătorie” de pe pagina de internet a MAE (https://www.mae.ro/travel-alerts/2938).

MAE recomandă consultarea paginilor de Internet http://telaviv.mae.rohttps://consular-protection.ec.europa.eu/travel-advice_en şi http://www.mae.ro, rubrica „Sfaturi de călătorie”, şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care se deplasează în străinătate au la dispoziţie serviciul de alertă prin SMS, aferent campaniei de informare „Un SMS îţi poate salva viaţa!”.

Sursa: Newsinn

Articolul precedentANM: Un nou val de aer polar vine peste România
Articolul următorAvertisment: prețurile vor continua să crească cu 10% în acest an, în România – Producătorii reduc gramajele produselor