Mănăstirea Topolnița are un nou stareț

Preasfințitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei, s-a aflat la sfârșitul acestei săptămâni în mijlocul obștii monahale de la Mănăstirea Topolnița, unde a săvârșit Sfânta Liturghie împreună cu slujitorii obștii monahale.

În cadrul Sfintei Liturghii, Preasfinția Sa a hirotonit ierodiacon pe monahul Teodor de la Mănăstirea Topolnița și a instalat în funcția de stareț al acestei mănăstiri, pe Părintele Arhimandrit Gherasim Armulescu, părintele ducând mai departe mănăstirea în urma trecerii la Domnul a părintelui Stareț Pavel Nicolăescu pe data de 22 septembrie 2019.

”În cuvântul de învățătură rostit, Preasfințitul Părinte Nicodim a vorbit despre rolul călugărilor din mănăstiri, dorindu-i părintelui stareț mult spor pe calea mântuirii și în călăuzirea obștii monahale de la Topolnița. În încheiere, Preacuviosul părinte Stareț Gherasim a ținut să mulțumească Chiriarhului mehedințean pentru încrederea acordată, cât și tuturor celor care au fost prezenți la comuniunea liturgică”, precizează Episcopia Severinului și Strehaiei.

După Sfânta Liturghie, ierarhul a săvârșit o slujbă de pomenire la trei luni de la trecerea în veșnicie a părintelui Arhimandrit Pavel Nicolăescu.

Mănăstirea Topolniţa este o veche mănăstire ortodoxă din Episcopia Severinului şi Strehaiei. Aşezată pe valea râului Topolniţa, între satele Schitul de Jos şi Schitul de Sus, în comuna Izvoru Bârzii, judeţul Mehedinţi, vechea Mănăstire Topolniţa se află la o distanţă de numai 20 de kilometri de municipiul Drobeta-Turnu-Severin.

Articolul precedentMinistrul Economiei: ”La Severin am intermediat și propus o soluție pentru rezolvarea problemei încălzirii”
Articolul următorUn bărbat din Strehaia prins cu 270 kg materiale pirotehnice