MARIAN JEAN MARINESCU: „BRUXELLES-UL NU ESTE O ÎNALTĂ POARTĂ, AȘA CUM SPUNE DOMNUL DRAGNEA, POATE PENTRU EL, CĂ NU AJUNGE SĂ BATĂ LA EA!”

După criticile dure administrate României în Comisia pentru libertăţi civile, justiţie şi afaceri interne (LIBE) din Parlamentul European, luni seară, la Strasbourg, dar și după avertismentele lansate de prim-vicepreședintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, europarlamentarul Marian Jean Marinescu, vorbește despre o atitudine nefastă a României și despre dorința unora de a o scoate cu orice preț din UE. Urmăriți în materialul VIDEO, întreaga discuție telefonică cu europarlamentarul român!

România a fost aspru criticată în Comisia pentru libertăţi civile (LIBE) a Parlamentului European, care a programat luni seară la Strasbourg o reuniune extraordinară, în cadrul căreia membrii acestei comisii au avut un schimb de opinii cu prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, privind situaţia din România, inclusiv independenţa justiţiei. În intervenția pe care a avut-o la începutul reuniunii, Frans Timmermans a ameninţat România cu trimiterea în faţa instanţelor internaţionale din cauza justiției. Marian Jean Marinescu, europarlamentarul român care a cerut, după evenimentele din 10 august, această dezbatere, atrage atenția asupra gravității situației în care este România în acest moment.

Sunt semnale de deviere de la statul de drept, România a luat-o într-o direcție greșită. Am asistat din nou la un spectacol jalnic din partea europarlamentarilor PSD, care spun tot felul de lucruri traznite. Nu mai există nici frică nici rușine!”, spune Marian Jean Marinescu.

Europarlamentarul a comentat și reacțiile dure venite de la factorii de decizie din România. Acesta a precizat că acești oameni sunt sub o influență nefastă, este extrem de periculos ceea ce se întâmplă și se pare că se dorește cu orice preț scoaterea României din Uniunea Europeană.

După mine este inadmisibil ce se întâmplă, pentru că România este parte a Uniunii Europene, Bruxelles-ul nu este o înaltă poartă, așa cum spune domnul Dragnea, poate pentru el, că nu ajunge să bată la ea, pentru că nu înțelege ce se întâmplă. Este după mine extrem de periculos ce se întâmplă, acești oameni sunt după părerea mea sub o influență complet nefastă, ceea ce fac ne duce cu gândul la idea că vor să iese din uniunea europeană. Acești oameni nu au nicio legătură cu România și cu românii!”, a mai spus europarlamentarul român.

În opinia eurodeputatului român, va urma o dezbatere în Parlamentul European și totul depinde, în continuare, de cee ace se va întâmpla acasă în România. Consecințele pot fi grave din punct de vedere economic, iar România poate îndrepta lucrurile, dacă repară tot ceea ce a stricat. Mai mult, nu este vorba despre un atac la adresa României, ci doar o reacție la derapajele statului de drept.

Articolul precedentAccident cu două victime într-o intersecție din Turnu Severin
Articolul următorVal de retrageri ale preşedinţilor secţiilor de votare, înainte de referendum