„Secretele cetăților medievale de-a lungul Porților de Fier”, proiect derulat de Primăria Drobeta Turnu Severin, în parteneriat cu Primăria din Kladovo pentru promovara potențialul turistic important din zona Severn, anunță edilul.

Cu fonduri europene, prin Programul Interreg-IPA de Cooperare Transfrontalieră România-Serbia, am achiziționat costume și instrumente medievale, pe care le vom utiliza în evenimentele și acțiunile care să pună în valoare obiectivele istorice din Drobeta Turnu Severin.

Proiectul mai presupune organizarea de evenimente medievale, crearea unui brand turistic, panouri informative, echipamente electronice pentru ghidarea turiștilor către Cetatea Severinului, dar și amplasarea de indicatoare stradale pentru traseele turistice.

Împreună cu vecinii noștri de peste Dunăre am câștigat 4 proiecte cu finanțare europeană, în valoare totală de 2.384.052, 26 euro:

– Montarea de panouri fotovoltaice pe 6 clădiri administrative
– Dotarea serviciilor de urgență
– Secretele cetăților medievale
– Proiecția Cetății Medievale pe Dunăre-  Marius Screciu

 

Articolul precedentVictor Maliborschi este din nou managerul Spitalului Județean
Articolul următorSTUDIU TERMENE.RO: 24.11% dintre hotelurile și restaurantele din Mehedinți solicită certificatul pentru situații de urgență. 15.96% aplică la programul IMM Invest (P)