MASĂ CALDĂ PENTRU ELEVII DE GIMNAZIU

Elevii de gimnaziu, arondați școlilor din două comune mehedințene, vor beneficia de masa caldă și programe educaționale, inclusiv tabere școlare. Totul, grație unui proiect european pus la dispoziție prin intermediul Ministerului Educației Naționale. Proiectul pilot se implementează în comunele Hinova și Florești.

Un minunat proiect pus la dispoziție de Ministerul Educației Naționale, la care Inspectoratul Școlar Județean Mehedinți este partener va fi implementat în două comune din județul Mehedinți. Proiectul pilot vizează elevii claselor V – VIII, din toate școlile de pe raza comunelor Hinova și Florești. În cadrul proiectului, copiii vor primi o masa caldă, vor beneficia de programe educaționale, pe specialitatea Educație Fizică și Sport, și chiar vor avea parte de două tabere în țară.

Autoritățile locale din Mehedinți analizează și posibilitatea ca programul să fie extins și către ceilalți copii, cei din ciclul primar și cei de la grădiniță. Acest lucru ar putea fi realizat cu un sprijin financiar suplimentar proiectului, din partea Consiliului Județean Mehedinți.

Proiectul Ministerului Educației se va desfășura pe o perioadă de trei ani și va avea componente multiple prin care vor fi încurajate participarea copiilor la orele de sport, mișcarea, consilierea, socializarea, dar și implicarea active a elevilor în variate programe educaționale interactive.

Articolul precedentȘCOALĂ RENOVATĂ LA BISTRIȚA, MEHEDINȚI
Articolul următorO tânără violată la marginea Dunării, în apropiere de Turnu Severin