1.380 de combinezoane de protecție și 30 de litri de dezinfectant de nivel înalt, pentru suprafețe și instrumentar medical, vor fi distribuite vineri, 27 martie, către instituțiile din județul Mehedinți care luptă împotriva răspândirii noului tip de coronavirus.

Materialele și echipamentele medicale vor fi distribuite către Spitalul Județean de Urgență Drobeta Turnu Severin, Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență Drobeta Turnu Severin, Serviciul de Județean de Ambulanță Mehedinți, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Drobeta” al județului Mehedinți și Direcția de Sănătate Publică Mehedinți. 

”Materialele de protecție au fost achiziționate de statul român, prin Oficiul Național de Achiziții Centralizate și Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență, având în vedere contagiozitatea extrem de înaltă a virusului COVID-19, care nu poate fi ținută sub control în lipsa acestora. Materialele au ajuns astăzi la sediul ISU Drobeta, de unde vor fi distribuite către celelalte instituții cu rol în combaterea coronavirusului”, spune prefectul Cristinel Pavel.

Acestea vor fi utilizate de către personalul medical și non-medical, care asigură asistență medicală de specialitate, primul ajutor și transportul în faza prespitalicească, transferul interclinic, respectiv transportul pe traseele stabilite până la centrele de carantină a pacienților suspecți ori confirmați cu noul coronavirus.

 

Articolul precedentRata șomajului se apropie de 7 la sută în Mehedinți
Articolul următorAmenzi pentru încălcarea restricțiilor. Un bărbat din Mehedinţi nu a respectat regimul izolării la domiciliu