Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Mehedinți au participat la peste 280 de misiuni specifice atât pentru asigurarea unui climat de origine publică, cât și pentru combaterea răspândirii COVID 19. Astfel, au fost verificate peste 600 de persoane cu privire la modul de respectare a măsurilor și interdicțiilor impuse de Starea de Urgență.

De asemenea, au fost aplicate 113 sancțiuni contravenționale dintre care 42 au fost pentru nerespectarea măsurilor privind restricționarea circulației, în valoare totală de 122.000 lei.

63 de patrule mixte ale Jandarmeriei cu Poliția au verificat persoane aflate în izolare la domiciliu, iar 22 de jandarmi au constituit echipaje pentru însoțirea persoanelor către locațiile de carantină, menținerea ordinii publice la 5 centre de carantină. În cadrul misiunilor au participat și 32 patrule mixte polițist – polițist de frontieră.

Pentru prevenirea și limitarea răspândirii COVID-19, pompierii mehedințeni au efectuat 16 misiuni, 12 dintre acestea constând în acțiuni de decontaminare a ambulanțelor SAJ și autospecialelor destinate transportului de persoane, iar patru pentru preluarea și transportul unor persoane care au tranzitat județul sau au fost plasate în carantină.

Poliția Locală Drobeta Turnu Severin a făcut verificări la  38  de locații, unde se află 74 de persoane în izolare voluntară la domiciliu.
În dispozitivul comun cu IPJ MH au fost angrenate 10 echipaje de poliție locală,  dintre care 7 echipaje de ordine publică și 3 echipaje de circulație  rutieră.

 

Articolul precedentTermoscanere în școli pentru elevii care susțin examenele de capacitate și bacalaureat
Articolul următorȘapte cadre medicale bolnave de coronavirus s-au vindecat