Începând de astăzi, a intrat în vigoare atenționarea meteorologică Cod Galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată, valabilă pentru întreaga țară.

Astfel, până sâmbătă dimineața, la ora 10.00, sunt prognozate frecvente descărcări electrice, averse torențiale, grindină și vijelii, iar cantitățile de apă ar putea depăși 25…30 l/mp și pe arii restrânse 40…60 l/mp.

”Recomandăm populaţiei să ia măsuri pentru curățarea șanțurilor și rigolelor de scurgere pentru facilitarea evacuării normale a apelor pluviale”, se arată într-un comunicat de presă al ISU Mehedinți.

De asemenea, în cazul creșterii debitelor pe anumite cursuri de apă, pompierii fac apel la cetățeni să nu traverseze râurile prin apă și să nu se apropie de malurile acestora.

În situația manifestării vântului puternic, pompierii recomandă cetățenilor să rămână în spații închise care le asigură protecția și să evite deplasarea în zone cu copaci, panouri publicitare sau stâlpi de electricitate care ar putea fi doborâți.

Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență sau alte date utile despre manifestarea fenomenelor meteorologice periculoase pot fi obținute prin accesarea portalului fiipregatit.ro sau prin intermediul aplicației DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play Store și AppStore.

 

Articolul precedentUn muzeu închinat lui Teodor Costescu, la Vînjuleț
Articolul următor100% TU DECIZI! Călin Popescu Tăriceanu, omul pasionat de mașini, motociclete și neveste