Începând de astăzi, ora 12.00, până mâine dimineață, la ora 10.00, județul Mehedinți se află sub atenționare meteorologică Cod Galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată.

În intervalul menționat, sunt prognozate descărcări electrice, vijelii, grindină și averse ce vor avea și caracter torențial, cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp și izolat 40 l/mp.

”În cazul manifestării fenomenelor meterologice prognozate, recomandăm cetățenilor să se adăpostească în locuințe sau alte spații care le asigură protecția și să deconecteze aparatura electrocasnică”, spun reprezentanții ISU Mehedinți.

De asemenea, pentru limitarea posibilelor pagube generate de vântul puternic, parcarea autoturismelor se va realiza în zone ferite, la distanță față de copaci sau stâlpi de electricitate.

Având în vedere posibilitatea averselor cu acumulări de apă, pompierii recomandă populaţiei să ia măsuri pentru curățarea șanțurilor și rigolelor de scurgere pentru facilitarea evacuării normale a apelor pluviale.

Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență sau alte date utile despre manifestarea fenomenelor meteorologice periculoase pot fi obținute prin intermediul aplicației DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play Store și AppStore.

Articolul precedent100% TU DECIZI! Cătălin Cherecheș: primarul, mama și donația de 1,5 milioane de euro
Articolul următorZona Metropolitană Drobeta Turnu Severin își mărește numărul de membrii