Președintele Camerei de Comerț și Industrie a României consideră că războiul din Ucraina este oportunitatea de care România are nevoie pentru a face din Constanța cel mai mare și profitabil port la Marea Neagră.

Mihai Daraban spune că România are deja carențe istorice în infrastructură, iar lipsa unor autostrăzi sau căi ferate directe dinspre estul țării către vest poate fi suplinită prin investiția în noi dane ale Portului Constanța.

„Avem carențe în infrastructură la nivel național. Încă nu avem autostrada est-vest, nu mai e un secret pentru nimeni. Pe calea ferată, un tren de marfă tranzitează România în 5 zile de la est la vest. Mai avem și trenurile de pasageri care dau peste cap timpii celor de marfă. La Dunăre, suferim de lipsă de dragaj, de lipsă de predictibilitate, căci nu știm cum se pot schimba condițiile meteo și nu ai cum să ghicești în cât timp ajungi la Budapesta sau Viena.

Președintele Camerei de Comerț spune că războiul din Ucraina este oportunitatea de care România avea nevoie pentru a transforma Portul Constanța în cel mai mare jucător din Marea Neagră.   

El consideră că în Dobrogea ar trebui decretată starea de urgență prin prisma faptului că este zona cea mai expusă la conflictul din Ucraina și că e nevoie de investiții cât mai rapide care să scoată România din influența conflictului. 

„Cred că Dobrogea, așa cum e ea situată, cu Insula Șerpilor la 40 de kilometri, cu Brațul Chilia care ne delimitează de Ucraina, cu minele care plutesc în derivă prin Mare Neagră, ar trebui să fie în stare de urgență. Măcar în Dobrogea se poate decreta, ca să ne facă să câștigăm timp”, a declarat Mihai Daraban în emisiunea „Legile Puterii”.

Articolul precedentLegile Puterii | Peste 31.000 de soldați ruși, pe conștiința lui Putin. Foamea, arma Moscovei
Articolul următorAnchetă explozivă marca Culisele Statului Paralel – Baronii locali care fac legea în politică, mână în mână cu interlopii și funcționarii publici