Ministrul Economiei îi ”dă peste bot” lui Aladin Georgescu, președintele CJ Mehedinți în privința banilor pentru copiii cu handicap

Ministrul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, dar și președintele PNL Mehedinți, Virgil Popescu, îi dă replica președintelui CJ Mehedinți, Aladin Georgescu la acuzațiile aduse la adresa PNL.

Într-o postare pe Facebook, acesta se plânge că ”PNL A ÎNCEPUT TĂIERILE BUGETARE CU BANII COPIILOR CU HANDICAP”:

”PNL A ÎNCEPUT TĂIERILE BUGETARE CU BANII COPIILOR CU HANDICAP – Decizia Guvernului PNL de a tăia banii copiilor cu handicap este incalificabilă! Constat că ceea ce s-a întâmplat în Mehedinți, s-a întâmplat în mai multe județe. Mai exact, după trei ani în care județul Mehedinți a primit fonduri importante de la Guvernul PSD, ne trezim acum cu o rectificare bugetară negativă, cu minus 183 000 lei. Ceea ce este incredibil este că banii au fost tăiați de la capitolul ”Drepturile copiilor cu cerinţe educaţionale speciale care frecventează învăţământul special”, mai exact sumele care presupun alocația zilnică de hrană, bani pentru îmbrăcăminte, încălțăminte, etc. Aș vrea să înțeleg cum s-a luat această decizie și cum s-a gândit Guvernul PNL să taie tocmai banii celor care au cea mai mare nevoie de ei. Deja avem semnale de la instituțiile în care învață copiii cu cerințe educaționale speciale, că nu se vor descurca până la sfârșitul anului dacă le sunt diminuate fondurile”.

Ministrul Economiei, mehedințeanul Virgil Popescu, explică faptul că în realitate lucrurile stau cu totul altfel. Pentru a clarifica situația ministrul Economiei vine cu precizări legate de acest subiect:

”Președintele CJ Mehedinți Aladin Georgescu a luat bani de la copii și acum vine și dă vina pe Guvernul PNL! Să vă fie rușine că răspândiți informații false! Și, totodată, nu admiteți că nu ați cerut. NU S-A TĂIAT NIMIC. Mai mult chiar, potrivit informațiilor furnizate de CJ Mehedinți există și rezerve! Așa că nu pot să mă întreb de ce răspândește președintele CJ Mehedinți informații false? Oare pentru a acoperi o problemă?”.

Ministrul Virgil Popescu mai spune că va solicita Ministerului Finanțelor Publice și ministerului Muncii și Protecției Sociale să efectueze un control la Consiliul Județean Mehedinți pentru a verifica cum s-a cheltuit banul public destinat plății drepturilor copiilor cu cerințe educaționale speciale care frecventează învățământul special.

Articolul precedentPrimăria Turnu Severin ar putea să asigure paza în școli din bugetul local
Articolul următorUn șofer din Mehedinți s-a ales cu dosar penal după ce a refuzat să i se preleveze mostre biologice