Ministrul Economiei, Virgil Popescu, l-a atacat în termeni duri pe președintele Consiliului Județean, care a făcut angajări discutabile la Spitalul Județean Mehedinți, în perioada stării de urgență.

Virgil Popescu, ministrul Economiei, s-a arătat indignat de faptul că în plină pandemie la Spitalul Județean Mehedinți sunt angajați juriști și ingineri, fără concurs.

”Caracterul îndoielnic al managementului practicat de președintele Consiliului Județean Mehedinți Aladin Georgescu nu va rămâne fără consecințe. Pe perioada stării de urgență se pot face angajări de medicii sau cadre medicale, pentru că în această perioadă avem nevoie de mulți eroi care să ne vindece. Ce face însă Aladin Georgescu? Într-un gest total de sfidare angajează la Spitalul Județean Mehedinți, fără concurs, juriști și ingineri!!! Nu vreau să se înțeleagă greșit, nu am nimic cu juriștii sau inginerii (eu fiind unul), dar nu despre asta este vorba acum. Ci de mișcarea deasupra legii făcută de Aladin Georgescu”, a scris ministrul Economiei pe contul său de Facebook.

Acesta îl somează public pe Aladin Georgescu să precizeze criteriile exacte care au stat la baza angajărilor făcute în cea mai mare unitate spitalicească din Mehedinți:

”Îl somez public pe președintele Consiliului Județean Mehedinți să explice pe ce criterii a ales să facă angajări la spital, câte dosare au fost depuse și de ce nu se angajează medici sau personal medical? Voi solicita ministerului Sănătății să facă verificări la sânge pentru a vedea dacă deciziile lui Aladin Georgescu sunt corecte și legale! Îmi pare rău că nici măcar în Săptămâna Mare președintele Consiliului Județean Mehedinți nu dă dovadă de o minimă moralitate și face troc cu viețile mehedințenilor”.

Totodată, Virgil Popescu îi cere lui Aladin Georgescu să facă public numărul persoanelor care au fost testate pentru Covid – 19.

”Și mai am o întrebare publică pentru Aladin Georgescu: Câte teste pentru Covid – 19 au făcut la Spitalul Județean cu noul aparat care este instalat și a fost donat de Crucea Roșie? Mehedințenii au dreptul să știe! Pentru a crește numărul persoanelor testate de săptămâna viitoare, după Paște, la spital va fi adus un aparat RT PCR complet automat donat de Agenția Internațională pentru Energie Nucleară pentru că îmi doresc ca să putem gestiona cât mai bine situația, pentru a trece cât mai repede de această perioadă grea”, a mai anunțat Virgil Popescu.

 

Articolul precedentO barcă cu migranți s-a răsturnat pe Dunăre. Polițiștii de frontieră au salvat nouă persoane
Articolul următorTunel de decontaminare, obținut printr-o donație la Spitalul Județean Mehedinți