Vești bune pentru pensionari! Ministrul Muncii a declarat în exclusivitate pentru Realitatea PLUS că vârstnicii vor putea să aducă oricând documentele care dovedesc ce sporuri au primit de-a lungul carierei lor. 

În plus, oamenii nu trebuie să facă cerere pentru recalcularea din toamnă, a transmis Simona Bucura Oprescu. Toate contribuțiile vor fi luate în calcul și ministrul promite că pensiile vor crește de acum la începutul fiecărui an. 

„Toate pensiile vor fi recalculate. Indiferent după legea după care au ieșit la pensie, indiferent dacă sunt doamne sau domni fiindcă stagiile au fost diferite dacă erai femeie sau bărbat, după noua lege a pensiilor în urma recalculării pentru aceleași contribuții și aceeași perioadă de cotizare, vei avea un cuantum al pensiei egal” a explicat Simona Bucra Oprescu.

În plus, oficialul de la Ministerul Muncii a dat asigurări că pensiile seniorilor vor crește în fiecare an.

„Ne-am asigurat că pensiile românilor vor putea crește. În fiecare an, în luna ianuarie, pensiile românilor vor crește”, a spus ministrul Muncii la Realitatea Plus.

Simona Bucura Oprescu a explicat că pensiile vor fi recalculate fără să fie nevoie de cererea expresă a pensionarilor și a estimat luna în care seniori își vor primi pensiile majorate

„Absolut niciun român nu trebuie să facă cerere de recalculare, pensiile vor fi recalculate prin efectul legii. Din septembrie, fiecare român își va primi pensia recalculată. Luăm în calcul toate contribuțiile

„Până la 1 septembrie, colegii noștri vor recalcula practic tot ceea ce ține de recalcularea pensiilor după noua formulă 
De la 1 septembrie, Casa Națională de Pensii și casele teritoriale au șase luni la dispoziție pentru a recalcula tot ceea ce au în sistem, fiindcă dânșii au deja pentru cea mai mare parte a pensionarilor în sistem. Vor putea să le aducă oricând le vor avea aceste documente, deci nu au un termen limită. Vor putea să aducă oricând au aceste dovezi”, a spus ministrul Muncii.

Articolul precedentMoscova se pregătește pentru o ofensivă de vară
Articolul următorFost ministru cheie din PSD: „Statul român va ajunge la faliment din cauza pensiilor speciale ale magistraților”