Am dat startul relansării Poștei Române, declară Lucian Bode, ministrul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor.

Poșta Română demarează un amplu program investițional.

„Prin semnarea contractului cu Eximbank pentru accesarea unui credit in valoare de 200 milioane de lei, Poșta Română intră într-o etapă de modernizare, etapă în care investițiile reprezintă elementul cheie al acestui proces de relansare.

La mai puțin de un an de la preluarea guvernării, compania națională Poșta Română a reușit să se achite de toate sumele datorate bugetului de stat (130 milioane lei) si să se elibereze de toate ipotecile aferente, ceea ce reprezintă o gură de oxigen, ceea ce ii permite să înceapă un proces de construcție.

Pe o piață extrem de competitivă a serviciilor poștale și de curierat, Posta Română trebuie să țină pasul cu noile tendințe și să profite de avantajele pe care i le conferă statutul de serviciu universal.

Infuzia de capital realizata prin contractarea acestui credit este destinată dezvoltării logistice prin realizarea a două centre de sortare, unul în regiunea București-Ilfov, în Otopeni, și unul la Cluj-Napoca. Un alt set de investiții vizează digitalizarea serviciilor poștale prin achiziția de sisteme informatice și de comunicații, precum și reabilitarea clădirilor monumente istorice din patrimoniul Poștei Române.

Este doar începutul unui proces amplu de digitalizare, automatizare și dezvoltare logistico-tehnologică prin care se urmărește asigurarea condițiilor pentru dezvoltare si eficientizare, obiectivul fiind creșterea calități serviciilor oferite către beneficiarii finali.

Am dat semnalul că Poșta Română este un partener serios pentru mediul bancar, după mult timp în care nu a fost atractivă pentru dezvoltarea unor astfel de parteneriate care să îi asigure resursele financiare pentru implementarea unor proiecte inovative.

Avem o datorie față de toți cetățenii României, să revitalizăm această companie emblematică, companie care are toate șansele să-și consolideze poziția de lider de piață, fiind unul dintre cei mai mari angajatori care in perioada aceasta dificila a fost alături de români. Indiferent de vreme sau vremuri, aceasta companie nu și-a întrerupt activitatea, dând dovadă de responsabilitate și implicare.

Sunt încrezător că Poșta Română a pornit pe un drum ireversibil, al accelerării investițiilor, al modernizării și al redresării.”- Lucian Bode

Articolul precedentEibenthal, un loc ce pare desprins din filme hollywoodiene
Articolul următorRaed Arafat a cerut prelungirea STĂRII DE ALERTĂ