Mamaia și Vama Veche sunt, ca de obicei, de 1 Mai polurile distracție pe litoralul românesc. Mamaia conduce în topul vânzărilor, având și cele mai multe unități de cazare deschise.

Peste 80.000 de turiști așteptați de 1 Mai, dar și pentru sărbătorile pascale. Sunt foarte multe evenimente anunțate. Sigur, Mamaia este din nou pe primul loc. Sunt și cele mai multe evenimente, pentru toate gusturile, deci, va atrage cel mai mare număr de turiști”, a declarat Corina Martin, secretar general al Federației Patronatelor din Industria Ospitalității din România.

Val de festivaluri de muzică, la mare

Între 1 și 7 mai, în Mamaia au loc Festivalul internațional de muzică electronică SUNWAVES, la care sunt așteptați în jur de 6.000 de turiști străini, pe plaja din nordul stațiunii, un festival gastronomic deja de tradiție și concerte în aer liber cu artiști români de top. După Mamaia, în clasamentul rezervărilor urmează Eforie, Neptun și Vama Veche.

„Un 350 de lei pe cameră cred că e un preț mediu, la care deja camerele sunt rezervate. Vama Veche are gradul cel mai mare de ocupare, peste 90 până la 100% în unele locații deja rezervate din februarie. Se știe că sunt concerte, se știe că e petrecere și e full. Găsim 10.000, poate 20.000 de turiști”, a declarat Adrian Voican, vicepreședinte ANAT – Asociația Națională a Agențiilor de Turism.

Pachetele cumpărate pentru 1 Mai și Paște sunt, în medie, cu 16% mai mari decât cele de anul trecut, însă prețul poate fi influențat de durata mai mare a sejurului sau de migrarea turiștilor la hoteluri mai bune, spun agențiile de turism.

Articolul precedentPercheziții DNA la Complexul Energetic Oltenia într-un dosar de corupție cu 4 suspecți
Articolul următorCorina Martin: „Sperăm să atragem peste 80.000 de turişti de 1 Mai la mare, dar şi de Paşte”