Miron Mitrea a comentat în termeni duri vizita președintelui ucrainean în România. Consultantul politic a făcut declarații despre poziția regională a României în contextul războiului din Ucraina.

Miron Mitrea a vorbit la Realitatea PLUS în cadrul emisiunii Culisele Puterii despre recenta vizită a președintelui Zelenski în România. Consultantul politic a contrazis eticheta de „vizită istorică” pe care a pus-o presa: „Nu a fost nicio vizită istorică. A fost o vizită forțată, dacă mă întrebi pe mine. Dacă era așa o mare dragoste venea de la început.

Avem o Turcie care mai joacă în relație cu NATO, încrederea e limitată. Bulgaria a fost văzută ca o țară apropiată de Moscova, în Polonia sunt probleme, în Slovacia sunt probleme, în Ungaria sunt probleme. Cine să rămână să rezolve probleme în această zonă? România. Dacă ne vom mișca bine vom fi și lider regional.

Nu e o vizită istorică, e o vizită oficială, cred că mai degrabă a fost trimis. S-a comportat bine România, nu ne-a tras de urechi. Două lucruri am remarcat: tonul lui extrem de liniștit, calm, fără obrazniciile pe care le-a făcut în Polonia când se isteriza. Mi-a plăcut foarte mult faptul că a știut că nu trebuie să se urce în România pe scaun să facă scandal. Obraznicia de care a dat dovadă în ultima vreme face ca populațiile să nu-l mai sprijine, nu politicienii.

Mie mi-a plăcut modul în care România s-a comportat.”, a declarat Miron Mitrea.

CITEȘTE ȘI: Miron Mitrea a comentat conflictul din Israel – Când crede consultantul politic că ar putea începe ofensiva terestră

Articolul precedentPASTILA PENTRU SUFLET
Articolul următorVremea 16 octombrie – Răcire bruscă a vremii în toată țara