Moțiunea împotriva ministrului Rafila a căzut în Parlament.

Moţiunea simplă a USR şi Forţa Dreptei împotriva ministrului Sănătăţii, Alexandru Rafila, a fost respinsă miercuri de Camera Deputaţilor, cu 89 de voturi pentru, 161 împotrivă, 15 abţineri şi un deputat care nu a votat.

”Neglijenţă criminală şi crimă cu premeditare, astăzi, PNL-ul laş, l-a salvat a treia oară pe fiul generalului Alexandru Rafila, şeful securităţii din Arada, care a condamnat la moarte 27 de ţărani din Arad care s-au apus colectivizării”, a spus deputatul USR Emanuel Ungureanu după votul pe moţiune. 

El a continuat: ”Rafila condamnă la moarte copiii din Arad, refuzându-le o maternitate, un proiect care a fost finanţat de USR prin PNRR. Laşii de la PNL Alba trebuie să ştie că Rafila le-a tăiat şansa la viaţă pacienţilor din Alba Iulia, omorând un proiect susţinuit de USR prin PNRR. Braşovenii trebuie să ştie că Rafila, fiul şefului securităţii din Arad, le-a tăiat finanţarea pentru spitalul de pneumoftiziologie şi că acesta este un act criminal cu premeditare. Pacienţii cu cancer din România nu au medicamente şi Registru de Cancer, pentru că PNL, laş, îl lasă în funcţia ministerului Sănătăţii pe cel mai toxic, lenel şi incompetent ministru din istoria României. Sunţeţi o ruşine”, a spus Ungureanu. 

Preşedintele interimar al Camerei Deputaţilor, Alfred Simonis, a replicat: ”Rugaţi-i pe colegii de la USR să vă asculte, că pleacă. Domnul Drulă a plecat”, a spus Simonis. 

Ministrul Sănătăţii Alexandru Rafila a declarat, luni la dezbaterea în plenul Camerei Deputaţilor a moţiunii simple a USR şi Forţa Dreptei împotriva sa, că semnatarii moţiunii continuă să dezamăgească şi acum la fel cum au făcut cât timp au fost la guvernare. „Minciuni, calomni repetate, dezinformare sunt ingredientele textului moţiunii depuse împotriva mea”, a mai spus deputatul PSD. Deputaţii Opoziţiei au afişat în bănci pancarte prin care au cerut demisia ministrului Sănătăţii.

Sursa: Newsinn

Articolul precedentRezultatele zilei de marți din grupele Ligii Campionilor la fotbal
Articolul următorEste oficial: Românii vor fi avertizați despre medicamentele expirate și neutilizate – deșeuri periculoase