Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a dat detalii, în emisiunea ”Legile Puterii” de la Realitatea Plus, despre regulile care vor trebui respectate la alegeri și în școli. Masca de protecție nu va trebui să lipsească.

”Pentru alegeri pregătim un ghid. Rămân de bază aceleași reguli – distanțarea, dezinfectantul, masca și mănușile. (…) La școală, cei mici vor trebui să poarte măști. Acest agent patogen va sta cu noi mai mult timp. Cine participă la o comunitate trebuie să participle la aceste reguli. Chiar și celor mici ar trebui să le inoculăm aceste reguli. Distanța de un metru este greu de respectat de copii, de aceea venim cu recomandarea ca aceștia să poarte măști. Vor fi ani în care va trebui să trăim cu acest coronavirus. Avem mai multe scenarii, care se aplică în funcție de particularitatea fiecărei școli. Noi am vrea să se meargă la școală. Pregătim norme și pentru cazarea în căminele studențești, care vor fi gata în aproximativ o săptămână”, a anunțat ministrul, la Realitatea Plus. 

Articolul precedentHarta focarelor de infecție. Ministrul Sănătății dezvăluie județele cele mai afectate de pandemie
Articolul următorALEGERI LOCALE 2020. Depunerea candidaturilor, pe ultima sută de metri. Când începe campania electorală