Aproape 1.000 de cazuri de infecții acute ale căilor respiratorii superioare au fost înregistrate în ultima săptămână în județul Mehedinți. Din acestea 25 au necesitat spitalizare.

Direcția de Sănătate Publică Mehedinți anunță că în săptămâna 4 – 10 februarie a.c. s-au înregistrat 980 de cazuri de infecții acute ale căilor respiratorii superioare, din care 25 au necesitat spitalizare. De asemenea, s-au înregistrat 357 cazuri de pneumopatii acute, din care 65 au fost internate.

Sunt și 17 cazuri suspecte de gripă (diagnosticate pe baza semnelor clinice) din care 11 au necesitat internare.  De la bolnavii internați în spital, s-au recoltat probe biologice de la 2 cazuri, ambele fiind pozitive pentru virus gripal tip AH1.

În județul Mehedinți au fost vaccinate  26.270 de persoane, din care 1.034 sunt  cadre medicale și personal auxiliar  din spitale și din unități sanitare ambulatorii și 25.236 sunt  persoane cu afecțiuni cronice.

În data de 07.02.2019 s-a primit încă o tranșă de vaccin antigripal (280 doze),vaccin care a fost repartizat medicilor de familie și personalului medical din  Spitalul Judetean de Urgență Turnu Severin, cât și Spitalul Municipal Orșova.

Până în prezent, nu au fost raportate reacții adverse postvaccinale la vaccinul gripal.

 

Articolul precedentABUZURI ÎN LANȚ LA SPITALUL MUNICIPAL ORȘOVA. MANAGERUL A AJUNS LA URGENȚĂ
Articolul următorDistribuţie Oltenia: 35 de cazuri de furturi de energie electrică în Mehedinţi