Este alertă în întreaga țară din cauza exploziei cazurilor de covid. În ultimele două luni numărul infectărilor a crescut de peste 25 de ori, iar ultimul bilanț arată că săptămâna trecută au fost raportate peste 11.000 de cazuri, iar peste 900 de persoane sunt internate. Medicii de familie spun că 9 din 10 persoane sunt depistate pozitiv în urma testării și au fost luate și primele măsuri în unele spitale. La Spitalul Județean din Satu Mare masca de protecție este din nou obligatorie în interiorul unității. 

Mediici spun că în această perioadă este foarte important să respectăm măsurile de igienă și, de asemenea, la primele simptome specifice virusului SARS-CoV-2 sau la primele simptome specifice unei gripe sau unei răceli să ne testăm și să contactăm imediat medicul de familie, având în vedere că deja s-au înregistrat peste 11.000 de cazuri de infectare săptămâna trecută. În plus de asta, ne aflăm și în plin sezon virozelor.

Zilnic, medicii de familie spun că 9 din 10 pacienți testați sunt infectați cu SARS-cOv-2, iar la unitățile medicale sunt peste 100-150 de prezentări la Camera de gardă în fiecare zi. 

Doar la Matei Balș, 20% dintre cei care se prezintă în fiecare zi rămân internați. 

Dacă facem o comparație cu luna iulie, vedem că în perioada 10-16 iulie au fost înregistrate 430 de cazuri de infectare cu coronavirus, iar in perioada 11 septembrie -11.226 de cazuri. 

Medicii recomanda purtarea mastii de protectie in spatiile aglomerate, pentru a evita raspandirea virusului. De asemenea, sunt unitati medicale unde masca de protectie este din nou obligatorie. Spunea si ministrul Sanatatii Alexandru Rafila ca recomanda mastii, ca nu vor fi introduse restrictii, insa este important sa ne protejam.

Specialistii spun ca aceasta explozie a cazurile de COVID este pusa si pe seama noilor variante ale OMICRON, dar si pe seama faptului ca au inceput scolile si ca ne aflam si in plin sezon al virozelor. Cel mai probabil in urmatoarele 2 saptamani vom observa o descrestere a cazurilor.

Articolul precedentCazul Vlad Pascu. Procurorii verifică dacă farmacistul dealer este livratorul copiilor din dosarul 2 Mai – Miză uriașă
Articolul următorÎncălzirea casei cu soba sau semineu – sfaturi utile