„Oamenii Centenarului”, sub acest titlu se dorește organizarea unei ceremonii de premiere a severinenilor care anul acesta împlinesc onorabila vârstă de 100 de ani. Proiectul de hotărâre este inițiat de grupul consilierilor liberali din CL Drobeta Turnu Severin și viceprimarul Daniel Cîrjan.

Considerăm că <<Oamenii Centenarului>> din Drobeta Turnu Severin merită deplina atenție, prețuire și recunoștință pe care suntem capabili să le-o oferim, atât noi ca persoane cât și comunitatea în ansamblul său. În concluzie, propunem spre dezbatere și aprobare proiectul de hotărâre „Oamenii Centenarului” privind aniversarea anuală a severinenilor de la împlinirea vârstei de 100 de ani”, se arată în proiectul de hotărâre.

Dacă acest proiect va trece de votul consilierilor,  Oamenii Centenarului vor primi din partea Primăriei Drobeta Turnu Severin o diplomă de onoare,  suma de 1.000 de lei, un tort și un buchet de flori.

În An Centenar, la împlinirea a 100 de ani de la Marea Unire, este necesar să arătăm recunoștința și prețuirea noastră celor care încă mai trăiesc și astăzi și au împlinit onorabila vârstă de 100 de ani și chiar mai mult. Persoanele care au împlinit 100 de ani sunt reprezentanții celor care, în ultimul secol, au trăit, au sperat și au modernizat România.  Putem îndrăzni să spunem că aceștia sunt „românii – simbol” care au făurit destinul acestei țări, sunt Oamenii Centenarului.  Bătrânii noștri care împlinit 100 de ani de viață sunt un exemplu pentru toți tinerii din ziua de astăzi prin voința pe care au avut-o de a atinge această vârstă unică, de a avea o viață cât un Centenar”, spune  viceprimarul Daniel Cîrjan.

 

Articolul precedentIncendii puternice la două depozite de furaje din Mehedinți
Articolul următorDosarul jafului de la Muzeul Regiunii Porților de Fier rămâne cu AN