Zăpadă pe Transfăgărăşan, stratul ajunge la 5 metri. Imaginile spectaculoase au fost făcute publice.

Lucrătorii de la Direcția Regională de Drumuri Braşov au început deszăpezirea pe Transfăgărăşan, între Bâlea Cascadă şi Bâlea Lac, unde. În unele zone stratul de zăpadă are peste cinci metri grosime. Drumarii arată că în partea jos a sectorului de drum stratul de zăpadă este mai subțire și crește odată cu altitudinea. „De aici încolo începe greul”, au spus.

Drumarii vor să deschidă șoseaua circulaţiei la jumătatea lunii iunie, mai devreme faţă de termenul obişnuit.

„A început deszăpezirea Transfăgărăşanului. Colegii noştri de la Districtul Bâlea lucrează deja de la începutul săptămânii la curăţarea zăpezii de pe porţiunea dintre Bâlea Cascadă şi Bâlea Lac. Din păcate, iarna prelungită şi vremea deosebit de rece din ultima perioadă îngreunează intervenţia utilajelor, stratul de zăpadă depăşind pe alocuri 5-6 metri grosime”, au arătat reprezentanţii Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri (DRDP) Braşov.

Cu toate acestea circulaţia pe Transfăgărăşan va fi deschisă mai devreme decât termenul obişnuit, 1 iulie.

„Avem o cantitate de zăpadă mare, după cum vedeţi, puţin mai mare decât anul trecut, am mobilizat deja două freze şi o volă cu care încercăm să redăm traficului acest sector de drum, la fel ca anul trecut, şi anume în data de 15 iunie. Nu e o promisiune, însă încercăm să ne ţinem de acest termen, dacă condiţiile meteo ne vor ajuta şi dacă nu va mai ninge”, a declarat Tudor Duţu, directorul regional al DRDP Braşov.

 

Articolul precedentAproape 70 de Case de Presă s- au înscris în Clubul de Presă
Articolul următorAstăzi temperaturile vor fi în creştere