Un fost ministru al Economiei a analizat evoluția pensiilor speciale în ultimele 4 luni, de când a avut loc rotativa guvernamentală iar Marcel Ciolacu a preluat funcția de premier. Concluzia la care a ajuns este necruțătoare: Pensia specială medie a crescut, în perioada analizată, de 105 ori mai mult în comparație cu pensia medie normală.

Deputatul USR Claudiu Năsui a postat pe pagina oficială de Facebook o analiza cu  privire la modificările pensiilor speciale în ultimele patru luni, iar rezultatele arată că în timp ce pensia medie normală a crescut cu 2 lei, cea specială a crescut spectaculos cu 211 de lei.

„De când s-a instalat guvernul Ciolacu, pensia specială medie a crescut de 105 ori mai mult ca pensia medie normală.
Asta e sistemul pe două viteze al pensiilor speciale. Sistemul pe care promitea dl. Ciolacu că îl reformează de urgență prin convocarea unei sesiuni extraordinare a parlamentului în vară. Dar PSD și PNL erau plecați în vacanță așa că a lăsat-o pe toamnă. Între timp pensia medie normală a crescut cu 2 lei, cea specială cu 211 lei.
Și acum cum îl reformează? Vârsta de pensionare pentru magistrați va ajunge la 60 de ani abia în 2063. Da, ați citit bine, marea reformă a domnului Ciolacu se finalizează când va avea 94 de ani. Și culmea e că tot speciali rămân și se vor pensiona mai devreme ca românii obișnuiți.
Cireașa de pe tort? În timp ce ni se spune că pensiile speciale garantează independența magistraților, Agenția Națională de Integritate anunță că o judecătoare are o avere nejustificată de 6 milioane de euro. Concluzia: se va bucura de pensie specială de peste 10 ori mai mare ca pensia normală”, a scris Năsui pe rețeaua de socializare.
Articolul precedentEclipsa solară inelară din 14 octombrie. Cum sunt influențate zodiile
Articolul următorIohannis tranșează problema drogurilor. Ce s-a discutat în ședința CSAT de la Palatul Cotroceni