PENSIONARII MILITARI MEHEDINȚENI NU PICHETEAZĂ, PENTRU „CĂ NU E FRUMOS ȘI NECESAR”

Pensionarii militari din Mehedinți se pregătesc de proteste ample DOAR TEORETIC! În ciuda recomandărilor de a picheta Instituția Prefectului, ei au încălcat ordinal și s-au dus la dialog cu prefectul. Practic, ei au spus că „nu este necesar și frumos” să facă asta. Pentru început, aceștia au ales să înmâneze o listă cu revendicări prefectului, să stea la povești cu acesta și să depună formal revendicările și la sediile județene ale PSD și ALDE. Prima rundă de convorbiri cu prefectul a avut loc astăzi.

Prefectul județului Mehedinți a primit astăzi o delegație a asociațiilor pensionarilor militari la o rundă de discuții. Militarii în rezervă și retragere i-au înmânat o notă de protest și o listă de revendicări, în principal legate de inechitățile salariale din această ramură. Aceștia cer condiții de lucru mai bune și o salarizare echitabilă pentru personalul în activitate și încetarea discriminării pensionarilor militari. În cazul în care guvernanții nu vor răspunde pozitiv solicitărilor formulate, în prima fază către prefect, acțiunile de protest vor continua pe termen nelimitat și se vor muta în stradă. Totodată, de la întâlnirea cu prefectul Nicolae Drăghiea, rezerviștii au plecat către sediile județene ale PSD și ALDE, cele două partide care formează arcul guvernamental. Militarii au mai precizat că ar fi trebuit să picheteze Prefectura, dar au preferat mai bine un dialog cu prefectul. Iar precizarea s-a făcut în timp ce citeau ordinele venite de la generalul care conduce asociațiile de pensionari militari.

A venit timpul să ne manifestăm și să ne spunem doleanțele. Azi, în intervalul orar 9:30 – 12:30, în București și în toate municipiile reședință de județ vor fi pichetate itinerant sediile partidelor din coaliția la guvernare, respectiv PSD și ALD, precum și Prefectura, cu un număr redus de membri  și vor fi înmânate, pe cât posibil titularilor, o notă de protest și o notă de revendicări. Acțiunea trebuie notificată la Primărie. Fac o paranteză: nu am notificat-o la Primărie deoarece am ajuns la concluzia că nu este necesar și frumos să pichetăm. Mai benefică pentru noi este această întâlnire din această mica ședință din incinta Prefecturii”, a declarant gen. (r) IOAN PANĂ, președinte la Asociația Cadrelor Militare în Rezervă și Retragere Mehedinți. (VIDEO mai jos):

Inechitățile salariale reclamate de rezerviștii militari au fost aduse concret la cunoștința prefectului, iar aceștia au mai adăugat că protestul lor se alătură celui anunțat și de către cadrele militare în activitate.

Prefectul Drăghiea i-a ascultat cu atenție pe pensionarii militari, le-a analizat doleanțele, dar a precizat că nu poate decât să transmită mai departe solicitările. Totuși, prefectul le-a dat și sfaturi. Mai exact, le-a spus că pentru drepturile lor trebuie să lupte individual sau prin asociațiile reprezentative.

Acțiunile de protest se suprapun cu Reuniunea Informală a Consiliului JAI (Justiție și Afaceri Interne), la nivel de miniștri, iar prin pichetările comune ale instituțiilor din spectrul militar se dorește să se atragă atenția asupra unor probleme care afectează drepturile și interesele personalului activ și în rezervă din sectorul de apărare, ordine publică și siguranță națională.

Articolul precedentAccident pe DN6, pe raza localității Prunișor
Articolul următorSerbia, o destinație perfectă pentru petrecerea de 8 Martie