Polițiștii de investigare a criminalităţii economice din cadrul I.P.J Mehedinţi, sub coordonarea Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice. împreună cu procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Mehedinţi, efectuează 21 de percheziții, în 4 judeţe şi în Capitală. Sunt vizate persoane care ar fi cauzat un prejudiciu de peste 5.500.000 de euro prin infracțiuni de evaziune fiscală.

 La data de 19 ianuarie a.c., polițiștii de investigare a criminalităţii economice au efectuat 21 de percheziţii domiciliare la locuinţele unor persoane şi la sediile unor societăţi comerciale de pe raza judeţelor Mehedinţi (Strehaia), Hunedoara, Timiş, Prahova şi a municipiului Bucureşti şi pun în aplicare 18 mandate de aducere.

Acţiunea are loc în cadrul unui dosar penal instrumentat de poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Mehedinţi, sub supravegherea Prachetului de pe lângă Tribunalul Mehedinţi, în care sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală.

Prejudiciul estimat, cauzat bugetului de stat este de 26.692.920 lei.

Din cercetări a rezultat că, începând cu anul 2018 până în prezent, persoanele bănuite ar fi constituit şi aderat la un grup infracţional organizat având ca scop obţinerea unor bonificaţii de la organizaţia de profil, pentru activităţi fictive de reciclare a deşeurilor din plastic, PET şi sticlă.

Astfel, aceştia ar fi întocmit documente fictive pentru patru societăţi comerciale, consemnând în fals activităţi de colectare, transport şi predare în vederea reciclării deşeurilor, documente pe care care le-ar fi predat organizaţiei de profil în vederea obţinerii de bonificaţii, determinându-i pe reprezentanţii acestor societăţi să se sutragă de la plata taxelor datorate bugetului de stat.

La acţiune au participat poliţişti din cadul I.G.P.R.-Direcţia de Investigare a Criminalităţii Economice şi inspectoratele de poliţie ale judeţelor Mehedinţi, Hunedoara, Timiş şi Prahova.

 

 

               

                                                                                                                             

Articolul precedentMănăstirea Vodița și-a serbat hramul
Articolul următorŞantierul Naval Orşova şi-a propus investiţii de 4 milioane lei în acest an