Polițiștii de investigare a criminalităţii economice din cadrul I.P.J Mehedinţi au efectuat joi, 18 iunie, 8 de percheziții, în 3 judeţe.

 Sunt vizate persoane care ar fi cauzat un prejudiciu de peste 9.000.000 de lei, prin infracțiuni de evaziune fiscală.

 La data de 18 iunie a.c., polițiștii de investigare a criminalităţii economice efectuează 8 percheziţii domiciliare la locuinţele unor persoane şi la sediile unor societăţi comerciale de pe raza judeţelor Mehedinţi (Strehaia), Timiş și Prahova şi pun în aplicare 5 mandate de aducere.

Acţiunea are loc în cadrul unui dosar penal instrumentat de poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Mehedinţi, sub supravegherea Prachetului de pe lângă Tribunalul Mehedinţi, în care sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală.

 Prejudiciul estimat, cauzat bugetului general consolidat este de 9.098.820 lei.

Din cercetări a rezultat că, începând cu  luna martie 2018 până în noiembrie 2019, persoanele bănuite ar fi desfășurat activităţi fictive de reciclare a deşeurilor din ambalaj (plastic şi sticlă), având ca scop obţinerea unor bonificaţii de la organizaţiile de transfer a responsabilității.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Timiș și Inspectoratului de Poliție Județean Prahova.

 

              

Articolul precedentCHA CHA LITIX! Episodul 4. Ana Măiță, mamazoana
Articolul următor100% TU DECIZI! Tuddy Ionescu, fostă mână dreaptă de primar. Politicianul implicat în „4 lăbuțe”