PERMUTĂRI DE FONDURI PNDL, LUATE CA FONDURI EUROPENE, LA CONSILIUL JUDEȚEAN

Consiliul Județean Mehedinți a trecut la efectuarea unor adevărate permutări de fonduri, de zeci de milioane de lei, de la Programul PNDL II, la proiectele pe bani europeni. Concret s-au depus proiecte pentru tronsoanele de drumuri județene începute pe PNDL, dar neterminate.

Nu mai puțin de cinci cereri de finanțare cu fonduri europene au fost depuse pe Programul Operațional Regional, pentru obiective de reabilitare și modernizare a drumurilor județene care nu au fost încă finalizate. Consilierii județeni au aprobat ultimele documente, astfel încât, în perioada următoare, să se semneze și contractele. Valoarea totală a proiectelor este de 121 de milioane de lei.  Trei proiecte ale Consiliului Județean, finanțate inițial prin PNDL II, vor fi transferate pe fonduri europene, iar în acest fel, cei de la Consiliul Județean vorbesc despre o economie de 78 de milioane de euro. Doar că această economie este una pe un buget teoretic. Mai exact, bugetul alocat județului Mehedinți de către Ministerul Dezvoltării Regionale, în valoare de 78 milioane lei, dar încă necheltuit și nici plătit fizic, nu va mai fi utilizat la lucrările pentru care fusese proiectat, ci va rămâne la dispoziția județului. De acești bani urmează să beneficieze, spun decizionalii din CJ Mehedinți, orașele și comunele din județ care au proiecte pe lista de rezervă a Ministerului Dezvoltării Regionale pentru PNDL II.

Conducerea Consiliului Județean Mehedinți mai susține, de asemenea, că va recupera din fonduri europene, banii pe care i-a cheltuit începând cu anul 2014, pe investiții făcute pentru asfaltarea drumurilor județene. Este vorba de o sumă de circa 15 milioane de lei, cheltuiți pe lucrări de asfaltare și modernizare a unor drumuri județene începute, dar nefinalizate.

Cele cinci tronsoane care vor fi modernizate cu fonduri europene deși inițial fuseseră alocați bani de la Consiliul Județean însumează peste 20 kilometri. Este vorba de: DJ 562 de la limita cu județul Dolj până la Gemeni; DJ 565 Crivina – Vrancea; DJ 607B: Marga – Cireşu; DJ 606B: Ștefan Odobleja – Bistriţa; DJ 671E: Isverna – Nadanova.

Articolul precedentCaravana „Moromeții 2” ajunge la Drobeta-Turnu Severin
Articolul următor8,35%, rata şomajului în Mehedinți