Pompierii din cadrul ISU Mehedinţi au acţionat pentru salvarea a 12 persoane ca urmare a producerii unui număr de şase accidente rutiere, pe raza localităţilor Vânători, Vânjuleţ, Jiana, Drobeta Turnu Severin, Burila Mare şi Tâmna. Paramedicii SMURD au acordat îngrijiri medicale victimelor împreună cu echipajele SAJ, după care au transportat la spital persoanele rănite.

De asemenea, pompierii au acţionat şi pentru stingerea a 24 de incendii, două dintre acestea izbucnite la un depozit de furaje şi anexe gospodăreşti, iar 22 izbucnite la vegetaţie uscată pe raza a 15 localităţi.

Un incendiu izbucnit în localitatea Bîlvănești a cuprins 3 anexe gospodărești şi o bucătărie de vară, construite din lemn, dar şi acoperișul unei case de locuit pe o suprafață de cca. 50 mp, ca urmare a jarului sau scânteilor purtate de vânt și căzute pe materiale combustibile. Pompierii mehedinţeni au lichidat incendiul, care, din fericire, nu a înregistrat victime.

Tot în această perioadă, în localitatea Izimșa, pompierii au acţionat pentru stingerea unui incendiu care a cuprins un depozit de juraje, ca urmare a folosirii intenţionate a sursei de aprindere pentru a genera incendiul.

În cursul zilei de sâmbătă, 17 august a.c., un echipaj de pompieri din cadrul Staţiei Vânju Mare a intervenit cu o ambarcaţiune cu motor, pe raza comunei Salcia, pentru căutarea unei persoane înecate în fluviul Dunărea.  Pompierii au găsit un bărbat, în vârstă de cca. 61 de ani, fără semne vitale pe malul Dunării, în apropierea km 822, după care l-au predat unui echipaj IPJ.

 

Articolul precedentSărbătoare câmpenească la Peştera Topolniţa, cu muzică populară şi concurs de ţuică de cireaşă
Articolul următorPolițiștii au descoperit două căprioare ținute în captivitate la Bîcleș