În timp ce românii se luptă cu lipsurile de zi cu zi și cu traiul din ce în ce mai greu din cauza prețurilor mari, așa zișii masoni din Marea Lojă Națională a României fac petreceri de mii de euro cu roabe cu sarmale. Iar influencerii de pe Tik-Tok se laudă că fac sute de mii de euro în doar câteva ore. Mulți dintre interlopii și cântăreții controversați de la noi din țară fac și ei bani grei pe TikTok. Pe de altă parte, unii dintre conaționalii noștri își permit să blocheze străzi și orașe întregi pentru petrecerile și nunțile lor faraonice. Totul, fără ca autoritățile să ridice măcar un deget pentru a-i întreba de unde au banii. 

Acestea sunt imaginile care au făcut înconjurul internetului. O petrecere cu mare fast a avut loc la Romexpo unde sute de petrecăreți, așa zișii masoni ai României au dansat toată noaptea printre zeci de roabe cu sarmale și șampanie scumpă.

Noua fiță pe litoral: Șampania adusă cu tot cu frigiderul, care luminează ca un girofar

Un exemplu similar este nunta de proporții faraonice care a avut loc în localitatea Buzescu din Teleorman care a blocat un drum european. Nuntașii au mers într-un convoi format din bolizi de lux și camioane cu mâncare. Anul trecut, aceeași familie a blocat o șosea europeană pentru nunta fiicei. Nu au pățit nimic, așa că au putut să o facă din nou.

Socrul mare este fiul unui fost interlop din județ care după moarte i-a moștenit toată averea. Polițiștii l-au dus în arest pentru blocarea drumului, dar i-au dat drumul după doar 12 ore. Nici măcar primarul nu a fost deranjat prea mult pentru situație și a motivat că așa este tradiția.

Deși localitatea Buzescu nu are nici măcar apă, canalizare sau gaze, este plină de palate și mașini scumpe. De ani de zile, autoritățile au ridicat pur și simplu din umeri în fața luxului și a opulenței de acolo.

De bani nedeclarați se bucură și cunoscutul cântăreț de muzică de petrecere, Nicolae Guță. Vedetă pe TikTok, cântărețul a reușit să facă într-o singură noapte aproape 200.000 de euro. Tot ce a trebuit să facă a fost să se filmeze și să aștepte donații de la fani. Cerșetorie digitalizată, spun experții.

Articolul precedentVettel a pilotat monopostul din 1993 al regretatului Ayrton Senna
Articolul următorCum să scapi de o tuse persistentă sau care reapare la anumite perioade